Teriyaki skrei er en smaksbombe med knasende gode grønnsaker til. Server med nykokt ris og et dryss koriander, og middagen er i boks.

Teriyaki skrei

Teriyaki skrei er en smaksbombe med knasende gode grønnsaker til. Server med nykokt ris og et dryss koriander, og middagen er i boks.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Teriyaki skrei:

800 g

skrei i skiver

2 dl

teriyakisaus

1 ss

kecap manis (søt soyasaus)

1 ss

sesamolje

1 ts

revet ingefær

1 fedd

hvitløk

2 ss

cashewnøtter

1 ts

pepper

Grønnsaker:

1 stk

liten rødkål

1 stk

rødløk

1 stk

rød paprika

2 stk

gulrot

3 stenger

stangselleri

3 ss

østerssaus

2 ss

hoisinsaus

1 ss

kecap manis (søt soyasaus)

1 ss

srirachasaus

1 ss

sesamolje

1 ss

olje

Tilbehør:

3 dl

ris

1 neve

frisk koriander

Slik gjør du:

Teriaki skrei:

 

Varm opp stekeovnen til 220 grader.

 

Del skivene med skrei i to og legg dem over i en ildfast form.

Bland sammen teriyakisaus, kecap manis, sesamolje, revet ingefær, knust hvitløk, cashewnøtter og pepper. Ha sausen over skivene med skrei.

Stek skreien på midterste rille i stekeovnen i cirka 10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. 

 

Ris:

Kok risen etter anvisning på pakken mens skreien er i ovnen.

Grønnsaker:

Del rødkål, rødløk, paprika, gulrøtter og stangselleri i tynne skiver.

Bland sammen oyster sauce, hoisin sauce, kecap manis, sriracha og sesamolje.
 

Tips:

Om du ikke er så glad i sterk mat, så kan du justere ned mengden srirachasaus eller droppe den helt. 

 

Varm opp en stekepanne på høy varme med olje. Fres grønnsakene raskt i et par minutter.

 

Ha sausen over grønnsakene, og la det frese til sausen har kokt seg noe inn. 

 

Server teriyaki skrei med grønnsaker og ris med litt frisk koriander på topp.

Oppskrifter med torsk finner du her