MENY hamburgermeny Close-menu button
Teriyaki skrei er en smaksbombe med knasende gode grønnsaker til. Server med nykokt ris og et dryss koriander, og middagen er i boks.

Teriyaki skrei

Teriyaki skrei er en smaksbombe med knasende gode grønnsaker til. Server med nykokt ris og et dryss koriander, og middagen er i boks.

Publisert 23. februar 2022 kl. 12.23

Oppskrift
Teriyaki skrei

Ingredienser
4 personer:

800 gr skreifilet
Saus:
2 dl teriyakisaus
1 ss kecap manis
1 ss sesamolje
1 ts revet ingefær
1 fedd hvitløk
2 ss cashewnøtter
1 ts pepper
3 dl ris
Grønnsaker:
0.5 stk liten rødkål
1 stk rødløk
1 stk rød paprika
2 stk gulrøtter
3 stk selleristenger
3 ss oyster sauce
2 ss hoisin sauce
1 ss kecap manis
1 ss sriracha
1 ss sesamolje
1 ss olje
Frisk koriander

Slik gjør du:

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader.
  2. Del skreifileten i skiver og legg dem over i en ildfast form.
  3. Bland sammen teriyakisaus, kecap manis, sesamolje, revet ingefær, knust hvitløk, cashewnøtter og pepper. Ha sausen over skivene med skrei.
  4. Stek skreien på midterste rille i cirka 10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. 
  5. Kok risen etter anvisning på pakken.

Grønnsaker:

  1. Del rødkål, rødløk, paprika, gulrøtter og stangselleri i tynne skiver. Bland sammen oyster sauce, hoisin sauce, kecap manis og sriracha.
  2. Varm opp en stekepanne på høy varme med olje. Fres grønnsakene raskt i et par minutter. Ha sausen over grønnsakene, og la det frese til sausen har kokt seg noe inn. 
  3. Server teriyaki skrei med grønnsaker og ris.