
Teriyaki skrei
Teriyaki skrei er en smaksbombe med knasende gode grønnsaker til. Server med nykokt ris og et dryss koriander, og middagen er i boks.
Publisert 23. februar 2022 kl. 12.23
Oppskrift
Teriyaki skrei
Ingredienser
4 personer:
800 gr skreifilet
Saus:
2 dl teriyakisaus
1 ss kecap manis
1 ss sesamolje
1 ts revet ingefær
1 fedd hvitløk
2 ss cashewnøtter
1 ts pepper
3 dl ris
Grønnsaker:
0.5 stk liten rødkål
1 stk rødløk
1 stk rød paprika
2 stk gulrøtter
3 stk selleristenger
3 ss oyster sauce
2 ss hoisin sauce
1 ss kecap manis
1 ss sriracha
1 ss sesamolje
1 ss olje
Frisk koriander
Slik gjør du:
- Varm opp stekeovnen til 220 grader.
- Del skreifileten i skiver og legg dem over i en ildfast form.
- Bland sammen teriyakisaus, kecap manis, sesamolje, revet ingefær, knust hvitløk, cashewnøtter og pepper. Ha sausen over skivene med skrei.
- Stek skreien på midterste rille i cirka 10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene.
- Kok risen etter anvisning på pakken.
Grønnsaker:
- Del rødkål, rødløk, paprika, gulrøtter og stangselleri i tynne skiver. Bland sammen oyster sauce, hoisin sauce, kecap manis og sriracha.
- Varm opp en stekepanne på høy varme med olje. Fres grønnsakene raskt i et par minutter. Ha sausen over grønnsakene, og la det frese til sausen har kokt seg noe inn.
- Server teriyaki skrei med grønnsaker og ris.