MENY hamburgermeny Close-menu button
Tilbehør til pølser

Tilbehør til pølser

​​​​​​Enten du har laget pølser selv eller du har kjøpt dem på butikken, så kan et pølsemåltid bli mer enn grill i brød eller wiener i lompe. Med godt tilbehør til pølser kan du invitere til pølsefest.

Publisert 26. mai 2021 kl. 15.15

Med variert og godt tilbehør som syltet rødløk, rekesalat, ​potetsalat, karamellisert løk og tomatsalat smaker pølsene ekstra godt.

For best mulig grillresultat på pølsene er det lurt å lage noen snitt i skinnet før de grilles. Du kan for eksempel stikke et par ganger med gaffel. Dette sørger for at pølsene ikke sprekker. Pølser kan grilles på direkte varme, men pass på at varmen ikke er for høy slik at pølsene blir svidd før de er gjennomvarme.​ Her får du oppskrifter på fem digge tilbehør til pølser.

Fem tilbehør til pølser:

Syltet rødløk

Syltet rødløk.jpg

Ingredienser
4-6 porsjoner:

4 stk rødløk
3 dl eplecidereddik
1 dl vann
1.5 ss sukker
2 ts hele pepperkorn

Slik gjør du:

  1. Skrell løken og skjær dem i tynne skiver.
  2. Ha eddik, vann, sukker og pepperkorn i en gryte og kok opp.
  3. Ha rødløken over på et glass og hell eddikvannet over.
  4. Ha på lokk og sett den syltede rødløken kaldt i minst to timer.

Rekesalat

rekesalat.jpg

Ingredienser
4-6 porsjoner:

1 dl lettrømme
1 dl majones
2 stk vårløk
1 ts fersk dill
1 ts sitronsaft
1 ts pepper
200 gr pillede reker

Slik gjør du:

  1. Finhakk vårløk og dill.
  2. Ha lettrømme, majones, vårløk og dill i en bolle, og rør det godt sammen.
  3. Smak til dressingen med sitronsaft og pepper.
  4. Ha i rekene til slutt.

Potetsalat

potetsalat.jpg

Ingredienser:
4-6 porsjoner:

4 stk poteter
¼ stk rødløk
5 skiver sylteagurk
2 dl rømme
2 dl majones
1 ts diijonsennep
0.5 ts pepper
0.5 ts salt

Slik gjør du:

  1. Kok potetene møre og del dem i små terninger.
  2. Finhakk rødløk og sylteagurk, og ha dem over i en bolle sammen med potetbitene.
  3. Bland sammen rømme, majones og djjonsennep, og smak til med salt og pepper.
  4. Bland det hele godt sammen.

Karamellisert løk

karamellisert løk.jpg

Ingredienser
4-6 porsjoner:

2 stk løk
1 ss smør
2 dl øl
1 ss Worchester sauce
0.5 ts salt
0.5 ts pepper

Slik gjør du:

  1. Skrell og del løken i i to og deretter i tynne skiver.
  2. Varm opp en stekepanne med smør, og stek løken til den er brun.
  3. Tilsett øl og Worchester sauce, og la det småkoke til væsken har fordampet.

Tomatsalat

tomatsalatjpg

Ingredienser
4-6 porsjoner:

12 stk cherrytomater
¼ stk rødløk
2 stk vårløk
2 ss olivenolje
1 ts sitronsaft
1 ss frisk timian
Salt/pepper

Slik gjør du:

  1. Finhakk cherrytomater, rødløk og vårløk, og ha det over i en bolle.
  2. Tilsett olivenolje, sitronsaft og timian, og smak til med salt og pepper.​
  3. Rør det hele godt sammen.