Vill boeuf bourguignon

Den franske kjøttgryta har en herlig og kraftig smak av både rødvin og kjøttkraft. Boeuf bourguignon er fransk husmannskost og hovedingrediensen er storfekjøtt. Vi har laget en vill vri med høyrygg av hjort.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Vill boeuf bourguignon:

3 ss

smør

1 ts

salt

1 ts

pepper

1 kg

høyrygg av hjort

200 g

bacon

1 stk

løk

1 fedd

hvitløk

4 stk

gulrot

350 gr

sopp

350 g

delikatesseløk

3 ss

tomatpuré

2.5 dl

oksekraft

6 dl

rødvin

1 ss

tørket timian

Tips:

Om du ikke har høyrygg, så kan du fint bruke bog, bankekjøtt eller rundstek. Du kan også bruke annet viltkjøtt som for eksempel elg. 

Slik gjør du:

Beouf Bourguignon :

 

Del kjøttet i middels store biter og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på høy varme med smør, og brun kjøttet godt i et par omganger i en stekepanne. Ha det over i en gryte. 

Fres baconet i stekepannen til det er sprøtt, og ha det over i gryta. 

Finhakk løk og hvitløk, del gulrøttene i middels tykke skiver og soppen i tynne skiver. Tilsett litt smør i stekepannen, og fres løken, hvitløken, gulrøttene og soppen til løken er blank og soppen gyllen. Ha det over i gryta. 

Fres delikatesseløken til den er gyllen. Ha i tomatpuré og la det småputre i et par minutter på lav varme. Ha det over i gryta og tilsett oksekraft, rødvin og tørket timian. Gi gryta et oppkok, skru ned varmen og la den småkoke i minst to timer. Jo lenger gryta får koke, jo bedre blir den og jo mørere blir kjøttet. Smak til med salt og pepper. 

Tips:

Den rødvinsbaserte kjøttgryta, boeuf bourguignon, kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne, og den blir ekstra god med vin fra samme region

Smak til med salt og pepper og server med potetmos. 

 

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon
Her finner du flere oppskrifter med hjort