Vill boeuf bourguignon

Den franske kjøttgryta har en herlig og kraftig smak av både rødvin og kjøttkraft. Boeuf bourguignon er fransk husmannskost og hovedingrediensen er storfekjøtt. Vi har laget en vill vri med høyrygg av hjort.

Publisert: 21. juni 2021 kl. 19.21

Sist oppdatert: 17. juni 2021 kl. 20.30

Om du ikke har høyrygg, så kan du fint bruke bog, bankekjøtt eller rundstek. Du kan også bruke annet viltkjøtt som for eksempel elg. Den rødvinsbaserte kjøttgryta, boeuf bourguignon, kommer opprinnelig fra regionen Bourgogne, og den blir ekstra god med vin fra samme region.  

Oppskrift 
Beouf Bourguignon 

Ingredienser 
4 personer: 

2 + 1 ss smør (Til steking av både kjøtt og grønnsaker) 
Salt/pepper 
1 kg høyrygg av hjort 
180 gr bacon 
1 løk 
1 fedd hvitløk 
4 gulrøtter 
350 gr sopp 
350 gr delikatesseløk 
3 ss tomatpure 
2.5 dl oksekraft 
6 dl rødvin 
1 ss tørket timian 

Slik gjør du: 

  1. Del kjøttet i middels store biter og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på høy varme med smør, og brun kjøttet godt i et par omganger i en stekepanne. Ha det over i en gryte. 
  2. Fres baconet i stekepannen til det er sprøtt, og ha det over i gryta.  
  3. Finhakk løk og hvitløk, del gulrøttene i middels tykke skiver og soppen i tynne skiver. Tilsett litt smør i stekepannen, og fres løken, hvitløken, gulrøttene og soppen til løken er blank og soppen gyllen. Ha det over i gryta. 
  4. Fres delikatesseløken til den er gyllen. Ha i tomatpure og la det småputre i et par minutter på lav varme. Ha det over i gryta og tilsett oksekraft, rødvin og tørket timian. Gi gryta et oppkok, skru ned varmen og la den småkoke i minst to timer. Jo lenger gryta får koke, jo bedre blir den og jo mørere blir kjøttet. Smak til med salt og pepper. 
  5. Smak til med salt og pepper og server med potetmos.