MENY hamburgermeny Close-menu button

Ostekake på glass

Ostekake på glass smaker helt herlig, og er en ypperlig dessert på nasjonaldagen. Med denne enkle desserten i flaggets farger vil du garantert imponere gjestene.

Publisert 26. mai 2021 kl. 15.15

Ostekake på glass er både enkel og rask å lage. Den kan dessuten servers med en gang eller lages ferdig dagen før. 

Enten du har selvplukkede bær i fryseren eller kjøper dem, så vil denne desserten friske opp etter pølsene, grillmaten, spekematen eller rekemiddagen.

Oppskrift 
Ostekake på glass

Ingredienser 
– 6 porsjoner 
(Kommer an på størrelsen på glassene)

12 Digestive kjeks 
3 ss smeltet smør 
3 dl kremfløte 
200 gr kremost naturell 
4 ss sitronsaft 
2 dl melis 
125 gr blåbær 
125 gr bringebær 

Slik gjør du: 

  1. Rens og skyll bærene. 
  2. Knus kjeksen i en foodprocessor eller ha kjeksen i en pose og rull over med kjevle. 
  3. Smelt smøret. Bland kjekssmulene og smøret godt sammen. 
  4. Pisk kremfløten til en krem og sett den kaldt mens du pisker ostekrem, sitronsaft og melis til en luftig ostekrem. 
  5. Vend kremen og ostekremen forsiktig sammen. 
  6. Finn frem fire glass og legg kjekssmuler, ostekrem og bær lagvis. 
  7. Dryss gjerne litt melis på topp av hver ostekake på glass.