
Ostekake på glass
Ostekake på glass smaker helt herlig, og er en ypperlig dessert på nasjonaldagen. Med denne enkle desserten i flaggets farger vil du garantert imponere gjestene.
Publisert: 07. juni 2021 kl. 12.15
Sist oppdatert: 26. mai 2021 kl. 15.15
Ostekake på glass er både enkel og rask å lage. Den kan dessuten servers med en gang eller lages ferdig dagen før.
Enten du har selvplukkede bær i fryseren eller kjøper dem, så vil denne desserten friske opp etter pølsene, grillmaten, spekematen eller rekemiddagen.
Oppskrift
Ostekake på glass
Ingredienser
4 – 6 porsjoner
(Kommer an på størrelsen på glassene)
12 Digestive kjeks
3 ss smeltet smør
3 dl kremfløte
200 gr kremost naturell
4 ss sitronsaft
2 dl melis
125 gr blåbær
125 gr bringebær
Slik gjør du:
- Rens og skyll bærene.
- Knus kjeksen i en foodprocessor eller ha kjeksen i en pose og rull over med kjevle.
- Smelt smøret. Bland kjekssmulene og smøret godt sammen.
- Pisk kremfløten til en krem og sett den kaldt mens du pisker ostekrem, sitronsaft og melis til en luftig ostekrem.
- Vend kremen og ostekremen forsiktig sammen.
- Finn frem fire glass og legg kjekssmuler, ostekrem og bær lagvis.
- Dryss gjerne litt melis på topp av hver ostekake på glass.