Bjørnekjøtt har en rå og kraftig smak. Markus Nagele blander alltid inn litt oksekjøtt når han lager bjørnekaker og anbefaler å spise dem kalde. - Da smaker de mye bedre, lover kokken. Server gjerne med varmrøkt bjørn og reinlav.

Bjørnekaker og varmrøkt bjørn

Bjørnekjøtt har en rå og kraftig smak. Markus Nagele blander alltid inn litt oksekjøtt når han lager bjørnekaker og anbefaler å spise dem kalde. - Da smaker de mye bedre, lover kokken. Server gjerne med varmrøkt bjørn og reinlav.

Middels60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Bjørnekaker:

0.5 stk

løk

300 g

kjøttdeig av bjørn

200 g

kjøttdeig av okse

2 ss

smør

1 ts

salt

1 ts

pepper

Tilbehør:

Server med reinlav og varmrøkt bjørn. Du kan bruke samme fremgangsmåte som ved varmrøkt bever, men du bør bruke noe mer salt.
Oppskriftene finner du her.

 

Det smaker også godt med litt honning til. 

Slik gjør du:

Bjørnekaker:

Finhakk løken.

Ha den finhakkede løken over i en bolle og tilsett kjøttdeigen av bjørn og okse. Kna det godt sammen.

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og fres bjørnekakene til de er medium stekt. 

bjørnekaker2.jpg

 

Ha salt og pepper på bjørnekakene mot slutten av steketiden.