Markus Nagele er ikke bare ivrig jeger, fisker og regionleder i NJFF Østfold, han er også kokk med egen restaurant. Han er kjent for å servere råvarer som det ikke er helt vanlig at at man finner på menyen, for eksempel varmrøkt grevling.

Vilt godt på tallerkenen med Markus Nagele

Markus Nagele er ikke bare ivrig jeger, fisker og regionleder i NJFF Østfold, han er også kokk med egen restaurant. Han er kjent for å servere råvarer som det ikke er helt vanlig at at man finner på menyen, for eksempel varmrøkt grevling. Vilt godt på tallerkenen er en samling av 16 spennende oppskrifter.

Les mer External-link icon
Bjørnekjøtt har en rå og kraftig smak. Markus Nagele blander alltid inn litt oksekjøtt når han lager bjørnekaker og anbefaler å spise dem kalde. - Da smaker de mye bedre, lover kokken. Server gjerne med varmrøkt bjørn og reinlav.

Bjørnekaker er snadder

I følge Nagele er det viktig å ikke ha salt og pepper i selve deigen, men heller krydre etter at kjøttkakene er stekt.
- De mister litt av krafta om jeg salter og peprer først. Bruker jeg pepper brenner jeg dessuten pepperet under stekingen, og det gir for mye smak. Jeg vil jo at det skal smake bjørn, poengterer Nagele som anbefaler å spise bjørnekaker når de er kalde. 
- Da smaker de aller best.

Oppskriften finner du her External-link icon

Nageles signaturretter

Her finner du flere oppskrifter med vilt, fisk og ville vekster