Fasan i en erteåker

Markus kaller denne retten rett og slett fasan i en erteåker. Fasankjøttet har en mild og behagelig viltsmak, det er magert og bør derfor stekes forsiktig slik at det ikke blir tørt. - Fasan ligner egentlig veldig på kyllingkjøtt, forteller Markus.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Fasan i en erteåker:

4 stk

fasanbryst

4 dl

erter

1 pk

alfaspirer

1 ss

røde pepperkorn

Jakttider fasan

Fasan er kanskje ikke den vanligste arten å jakte på. Jakttidene ble fra 1. april 2022 utvidet fra to uker til en periode fra 1. oktober til 23. desember. Fasan kan jaktes på over hele landet.

Slik gjør du:

Fasan i erteåker:

Fasanen er ligget i røykeskap i rundt 30 minutter på litt under 60 grader. Tiden er avhengig av tykkelsen på brystet. Det er viktig å observere og føle seg fram til produktet er ferdig.

Tips:

Markus har selv et Dry Aged Skap er han har mulighet til å holde holdbarheten til råvarene i lengre tid enn i et vanlig kjøleskap. Alt blir også vakuumert for å utvide holdbarheten i flere uker/måneder.

 

Server med kokte erter, alfaspirer og rød pepper.

Tilbehør:

Markus forteller at stekt fasanbryst er en nytelse av det sjeldne, gjerne i en fløtesaus krydret med timian, litt rosmarin, salt og pepper.
- Jeg bruker litt potetmel til jevning i sausen og siler den etter oppkok. Server med de grønnsaker du har tilgjengelig.