Hvit fisk er ikke den vanligste fisketypen til graving, men gravet steinbit må du prøve. Her kommer alkoholen litt bedre frem, så vær litt varsom med mengden.

Gravet steinbitfilet

Hvit fisk er ikke den vanligste fisketypen til graving, men gravet steinbit må du prøve. Her kommer alkoholen litt bedre frem, så vær litt varsom med mengden.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Gravet steinbitfilet:

25 gr

salt

25 gr

sukker

1 ss

finhakket løpstikke

1 ss

akevitt

Tilbehør:

Server med alfaspirer og rød pepper.

Slik gjør du:

Gravet steinbittfilet:

Bland sammen salt og sukker.

Ha finhakket løpstikke i bunne av en form med litt høye kanter. Dryss halvparten av krydderblandingen over løpstikken.

Legg steinbitfileten over krydderet, og dryss over resten av krydderblanding. Ha akevitt over fisken. 

Dekk med plastfilm og legg for eksempel en pakke mel på topp. Sett formen kaldt i kjøleskap. Dagen derpå snus fisken. den tredje dagen testes den og da er den sannsynligvis klar.