Konjakkgravet villaks er så nydelig at det nesten ikke er til å beskrive. Server med sytede rødbetskiver, det er knasende godt.

Konjakkgravet villaks

Konjakkgravet villaks er så nydelig at det nesten ikke er til å beskrive. Server med syltede rødbetskiver, det er knasende godt.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Konjakkgravet villaks:

25 gr

salt

25 gr

sukker

1 potte

frisk dill

2 ss

konjakk

600 g

villaks

Syltede rødbeter:

1 kg

rødbeter

1 ts

salt

200 g

sukker

2 dl

vann

1 stk

kanelstang

2 dl

eddik

Slik gjør du:

Konjakkgravet villaks:

Bland sammen salt og sukker.

Finhakk dillen og legg i bunnen av en form med litt høye kanter. Dryss halvparten av krydderblandingen over dillen.

Legg villaksfileten over krydderet, og dryss over resten av krydderblanding. Ha konjakken over laksen. 

 

Dekk med plastfilm og legg for eksempel en pakke mel på topp. Sett formen kaldt i kjøleskap. Dagen derpå snus laksen. den tredje dagen testes den og da er den sannsynligvis klar.

 

Syltede rødbeter:

Del rødbetene i syltynne skiver, helst med en mandolin. Ha dem over på et sylteglass.

Bland sammen salt og sukker og ha det over i en kjele. Tilsett vann. Smak til med krydder. Her kan du bruke kanelstang, sennepsfrø, allehånde etc. 

La det småkoke til alt sukkeret har løst seg opp og hell den varme laken over rødbetene. Sett på tett lokk og oppbevar glassene kjølig.