Krås er en litt seig muskel som må renses for sener og skinn før den tilberedes. Kok kråsen i viltkraft sammen med litt grønnsaker. Toppet med litt tyttebær blir dette en smakfull kråsgryte. - Dette er en fin måte å bruke hele dyret på, poengterer Nagele.

Kråsgryte med tyttebær

Krås er en litt seig muskel som må renses for sener og skinn før den tilberedes. Kok kråsen i viltkraft sammen med litt grønnsaker. Toppet med litt tyttebær blir dette en smakfull kråsgryte. - Dette er en fin måte å bruke hele dyret på, poengterer Nagele.

Enkel60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kråsgryte med tyttebær:

800 gr

Krås

1 stk

løk

8 dl

viltkraft

150 g

sopp

2 ss

maizena

4 ss

vann

2 dl

tyttebær

Slik gjør du:

Kråsgryte:

Rens og del kråsen i små biter. Del løken i små biter og soppen i skiver. 

Fres kråsen, løken og soppen til kråsen. Tilsett viltkraft, og la det putre til kråsen er mør.

Tips:

Du kan også ha andre grønnsaker i kråsgryta. For eksempel gulrøtter, beter, brokkoli og erter. 

Rør sammen maizena og vann til en jevning. Rør den inn, litt og litt, i sausen til den tykner. Tilsett litt tyttebær før servering.