Markus Nagele er ikke bare ivrig jeger, fisker og regionleder i NJFF Østfold, han er også kokk med egen restaurant. Han er kjent for å servere råvarer som det ikke er helt vanlig at at man finner på menyen, for eksempel varmrøkt grevling.

Markus Nagele

NJFFs regionleder i Østfold, Markus Nagele vokste opp i den østeriske fjellbygda Sölden. Han flyttet til Norge på slutten av 80-tallet og har de siste 30 årene drevet  Majorens Kro og Stue i Gamlebyen i Fredrikstad.

Publisert: 06. mars 2024 kl. 22.17

Sist oppdatert: 25. april 2024 kl. 10.55

Han er både jeger, fisker og hjorteviltkontrollør. Selv skulle han nok ha både jaktet og fisket det meste selv, men det krever sitt å drive restaurant og være regionleder. I dag har han faste jegere og jaktlag som leverer fangst rett fra skogen og fiskere som stiller opp med alt fra villaks til storkveita. 

- Du skulle sett meg da jeg fikk en makrellstørje levert i bakgården her. Da fikk jeg jobben, smiler Nagele. 

Det er fangsten som kommer inn som bestemmer menyen. Den bygger på et konsept om å tilby noe for enhver smak, inspirert av regionale mattradisjoner og bestående av sesongens beste råvarer.

- Kortreist mat, konservering og gode råvarer er viktig for meg, forteller Nagele som selv tar imot og kontrollerer kjøttet, deler opp og klargjør det for grytene. 

nagele-3.jpg

 

LOKAL FOTOGRAF: Sara Johannessen Meek (t.v.) er ikke bare en dyktig matfotograf, hun er også fra Kråkerøy og har vokst opp med både jakt og fiske. 

SAMARBEID: Markus Nagele (t.v.) og prosjektleder for mat i NJFF har samarbeidet om prosjeketet Vilt godt på tallerkenen.