Rådyr sous vide gir deg saftig og mørt kjøtt der du bevarer den gode viltsmaken. Server gjerne med pannestekt sopp og tyttebær. - Dette blir så mørt og godt, lover Markus Nagele.

Rådyr sous vide

Rådyr sous vide gir deg saftig og mørt kjøtt der du bevarer den gode viltsmaken. Server gjerne med pannestekt sopp og tyttebær. - Dette blir så mørt og godt, lover Markus Nagele.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Rådyr sous vide:

800 gr

Rundbiff av rådyr

1 ts

salt

1 ts

pepper

Tilbehør:

Fres sopp i en stekepanne med smør og server sammen med litt friske eller rørte tyttebær. Her passer det selvsagt med tilbehør som potetmos, fløtegratinerte poteter og andre grønnsaker. 

Slik gjør du:

Rådyr sous vide:

Rundbiffen legges i en vakuumpose, gjerne med litt salt og pepper i posen, i sous vide på 54 grader i minimum 2,5 time.

Tips:

Med sous vide varmes kjøttet sakte til riktig temperatur, uten at det blir for varmt ytterst. Dette resulterer i saftigere kjøtt, blant annet fordi man unngår væsketap. Man kan velge å frese kjøttet i en stekepanne i etterkant slik at man får en stekeskorpe og smaken som steking gir.

Sous vide

Sous vide er fransk og betyr «under vakuum». Maten vakuumeres og legges i vannbad med jevn temperatur.  Siden vann leder varme bedre enn luft, varmes maten fortere enn i ovn på tilsvarende temperatur. Temperaturen i vannbadet er også lettere å holde konstant. Metoden brukes til langsom koking, og gjør underverker for de mindre møre kjøttstykkene.