Imponer gjestene med speket hjort, det lover Nagele at kommer til å falle i smak. Det er ikke komplisert, men det krever litt tid.

Speket hjort

Imponer gjestene med speket hjort, det lover Nagele at kommer til å falle i smak. Det er ikke komplisert, men det krever litt tid.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Speket hjort:

1 stk

lår av hjort

200 g

honning

3 kg

grovt salt

1 dl

svart pepper

Slik gjør du:

Speket hjort:

Beine ut låret før speking. Fjern lårbeinet, og legg kjøttet tilbake.

Gni låret inn med honning, og la det ligge kjølig over natta.

Ha salt i bunnen av et trau og legg kjøttet på topp. Dekk med grovt salt og gni det godt inn i kjøttet.

La kjøttet ligge i 3–4 døgn (ca. ett døgn per kilo kjøtt). Snu et par ganger underveis. Skyll av alle saltrester under rennende vann.

Kjøttet kan krydres med ekstra smak, for eksempel pepper, einebær eller annet krydder før det legges til modning i et rent kar. Legge noe tungt på topp av kjøttet i modningstiden. 

 

La det ligge til modning i minst en uke. Etter det henges det opp til tørking på et luftig sted. Ved ideell temperatur og luftfuktighet, vil tørkeprosessen ta 3–4 uker før det er ferdig.

Tørking:

Tørkestedet bør være kjølig, tørt, luftig og så mørkt som mulig. Temperaturen bør ligge på 4 - 8 grader og luftfuktigheten på cirka 70 %. En tørr kjeller med god ventilasjon eller et loft med god lufting kan være egnet for tørking.