Grevling er ikke hverdagskost, men hos Markus Nagele er den en av hans mange delikatesser når det arrangeres viltaften i restauranten, Majorens Krog og Stue.

Varmrøkt grevling med jordskokkchips

Grevling er ikke hverdagskost, men hos Markus Nagele er det en av hans mange delikatesser når det arrangeres viltaften i restauranten, Majorens Kro og Stue.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Varmrøkt grevling:

500 gr

filet av grevling

50 gr

salt

15 gr

viltkrydder

Jordskokkchips:

500 g

jordskokk

1 l

olje

1 ss

salt

Bakt gulbete:

4 stk

gulbete

4 ss

solsikkeolje

1 ts

havsalt

1 ts

pepper

Tilbehør:

Server gjerne med smørstekt sopp som kantareller, morkel, steinsopp eller annen god sopp du har tilgjengelig. 

Slik gjør du:

Varmrøkt grevling:

Dryss saltblandingen på kjøttet og la det ligge kaldt i minst et par timer.

Kjøttet skylles, tørkes og henges opp i røkeovnen. Bruk lav varme i en halv time, før du setter opp til 60 grader og lar det henge i 1-3 timer.

Tips:

Markus anbefaler en temperatur på maks 60 grader ved varmrøyking av alt kjøtt i røykeskap for å unngå at det blir tørt. 

Jordskokkchips:

Vask, skrubb og tørk jordskokkene godt. De må være helt tørre før de frityrstekes i oljen.

Bruk en mandolin og skjær jordskokkene i tynne skiver. 

Varm opp en dyp stekepanne med olje på høy varme. Friter skivene gylne i den varme oljen. Ikke legg for mange skiver i frityren samtidig, da vil temperaturen på oljen synke og skivene blir bløte, ikke sprø.

 

Ta jordskokkchipsene ut og la dem dryppe av oljen på et fat med kjøkkenpapir. Dryss over salt.

Bakt gulbete:

 

Sett ovnen på 200 grader.

 

Skrell betene, og del dem i grove biter.

Legg betene på et bakepaprikledd stekebrett. Dryss over solsikkeolje og krydre med salt og pepper. Vend det hele godt sammen.

 

Stek betene på mdterste rille i stekeovnen i cirka 45 minutter.