Varmrøkt røy og hjerter er en delikatesse som du kan imponere gjestene dine med. Dette er perfekt mat for et koldtbord.

Varmrøkt røy og hjerter

Varmrøkt røy og hjerter er en delikatesse som du kan imponere gjestene dine med. Dette er perfekt mat for et koldtbord.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Varmrøkt røy og hjerter:

5 stk

brystfilet av røy

5 stk

hjerter

60 gr

salt

15 gr

viltkrydder

Reinlav:

3 never

reinlav

3 dl

tyttebær

1 dl

blåbær

Slik gjør du:

Varmrøkt røy og hjerter:

Dryss saltblandingen på kjøttet og la det ligge kaldt i minst et par timer.

 

Kjøttet skylles, tørkes og henges opp i røkeovnen. Bruk lav varme i en halv time, før du setter opp til 60 grader og lar det henge i 1-3 timer.

Reinlav:

Reinlaven plukkes, vaskes, renses og kokes. Tilpass med smak, gjerne tyttebær med tyttebærsaften i en vakumpose. Da får reinlaven en fin og rød farge. 

Serveringstips:

Tre hjertene på et spyd. Server bryst og hjerter med reinlav og blåbær.