Selkjøttet kan sammenlignes med hvalkjøtt når det gjelder konsistens bortsett fra fargen som er mye mørkere og dessuten er kjøttet veldig magert. Markus gir oss oppskriften på deilige selkaker.

Varmrøkt sel og selkaker

Selkjøttet kan sammenlignes med hvalkjøtt når det gjelder konsistens bortsett fra fargen som er mye mørkere og dessuten er kjøttet veldig magert. Markus gir oss oppskriften på deilige selkaker.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Selkaker:

500 gr

kjøttdeig av sel

1 ts

nitrit

1 ts

salt

0.5 ts

pepper

1 ts

timian

1 fedd

hvitløk

1 dl

brødrasp

Tilbehør:

Server med varmrøkt sel og reinlav. Se oppskrift på varmrøkt bever for oppskrift. 

Slik gjør du:

Selkaker:

Ha kjøttdeigen av sel, nitrit, salt, pepper og timian en bolle. Tilsett finhakket hvitløk og brødrasp, og kna det godt sammen til du har en jevn og fin deig.

Varm opp en stekepanne med smør, og stek selkakene til de er gylne og gjennomstekte. 

Server gjerne med reinlav og blåbær. Du kan selvsagt servere med tilbehør som potetmos og grønnsaker også. 

Selkjøttet kan sammenlignes med hvalkjøtt når det gjelder konsistens bortsett fra fargen som er mye mørkere og dessuten er kjøttet veldig magert. Markus gir oss oppskriften på deilige selkaker.