Viltgryte

Viltgryte kan du enkelt lage på bålet, på primusen eller på kokeplaten. Du kan bruke kjøtt fra både elg, hjort og reinsdyr, og med noen enkle forberedelser hjemme kan du fint ta med deg denne gryta på tur.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Viltgryte:

800 g

grytekjøtt av vilt

1 ts

salt

1 ts

pepper

300 g

sopp

2 stk

gulrot

2 ss

smør

5 dl

kjøttbuljong

1 dl

solbærsaft

3 ts

tørket timian

2 dl

matfløte

3 ss

maizena

Utstyr som anbefales på tur:

1 stor matboks 
Bålkjele/primus med kjele 
Ved/gass 
Sleiv 
Lighter 

Slik gjør du:

Viltgryte:

 

Del viltkjøttet i små biter og krydre det med salt og pepper. Del løk og sopp i middels store biter, skrell gulrøttene og del i skiver. 

 

Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme med smør, og fres kjøtt, løk, og sopp i flere omganger. Om du har for mye i stekepannen, så blir kjøttet kokt i stedet for stekt. 

Del gulrøttene i skiver og ha dem over i en gryte sammen med kjøtt, løk og sopp.

Tilsett kjøttbuljong, solbærsaft og rosmarin, og la gryta småputre i cirka 20 minutter. 

Ha fløte i gryta og senk varmen. La det småputre i noen minutter. Om gryta er for tynn kan du bruke litt maizena for å tykne sausen. Ønsker du en mørkere gryte kan du ha i litt sukkerkulør. ​

 

Tips:

Maizena brun og lys jevner til saus gir ingen melsmak og kan has rett i gryta. 

Smak til med salt og pepper, og server gjerne viltgryte med poteter eller potetmos. ​

Ta med viltgryte på tur:

Ha viltgryta over i en matboks. Frakter du den i en gryte, så er det lurt og pakke den i en pose. Gryta varmer du enkelt opp på primusen eller bålet. Lag gjerne potetmos på turen.

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon
Flere oppskrifter med viltkjøtt