
Viltsmørbrød
Viltsmørbrød kan du servere til både lunsj og middag. Med reinsdyrfilet, hjemmelaget rødbetsalat og deilig ferskt brød, er dette en enkel og smakfull rett som vil falle i smak.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Reinsdyrfilet:
500 g
reinsdyrfilet
0.5 ts
salt
1 ts
pepper
1 ss
smør
rødbetsalat:
1 glass
syltede røbeter
0.5 stk
eple
0.5 stk
rødløk
1 dl
kremfløte
150 g
majones
Tilbehør:
4 stk
brødskiver
1 pose
bladsalat
1 pk
spirer
Slik gjør du:
Reinsdyrfilet:
Tørk reinsdyrbiffen godt og krydre dem med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Når smøret er nøttebrunt kan du ha i biffene. Fres dem i ca. 2 minutter på hver side slik at de får en fin stekeskorpe. Steketiden kommer an på tykkelsen. La kjøttet hvile mens du lager rødbetsalaten.
Rødbetsalat:
Kutt rødbetskivene, eple og rødløk i små biter.
Pisk kremfløten til den begynner å tykne, og tilsett majonesen. Ha i salt og sukker, og rør det godt sammen.
servering:
Ha salat og rødbetsalat på hver av brødskivene.
Del reinsdyrfiletene i tynne skiver og topp hver av brødskivene med kjøttet. Avslutt med litt alfaspirer.