Viltspyd

Grillspyd er både enkelt, godt og smakfullt, og for mange en av sommerens favoritter på grillen. Prøv viltspyd med reinsdyrkjøtt. Det vil løfte denne klassiske sommerretten.

Publisert: 07. juni 2021 kl. 12.15

Sist oppdatert: 26. mai 2021 kl. 15.16

Viltspyd er en enkel måte å kombinere kjøtt og grønnsaker. Kjøttet deles i små biter, og grønnsakene bør være av samme størrelse som kjøttet for et jevnt resultat. Om noen biter er større enn andre vil de små bli tørre og svidde innen de største er stekt. Viltspydene griller du ferdig på fem til ti minutter. Om du bruker trepinner bør de ligge i bløt i ca. 15 minutter før du griller slik at de ikke tar fyr. 

Viltspyd med variasjoner 

Til viltspyd kan du bruke alle typer mørnet kjøtt. Du kan kombinere med dine favorittgrønnsaker, frukt og bær. Om du skal ha sommerfest kan du lage en grillspydbuffet og la gjestene sette sammen sine egne spyd. På den måten får alle sine favoritter. Server med deilig tilbehør som stekt løk, syltet rødløk, potetsalat, salater, dressinger og sauser. 

Oppskrift 
Viltspyd

Ingredienser: 
5 grillspyd 

Rødvinsmarinade: 
3 ss rødvin 
2 ss olivenolje 
2 ss søt soyasaus 
1 ts salt 
1 ts pepper 
2 ts timian 
Grillspyd: 
300 gr reinsdyrfilet 
3 stk små poteter 
0.5 stk squash 
0.5 stk rød paprika 
0.5 stk gul paprika 
10 stk sopp 
0.5 stk rødløk 
2 ss nøytral olje (til pensling) 

Slik gjør du:

  1. Varm opp grillen slik at den er god og varm, og klar før du begynner å grille. 

Rødvinsmarinade

  1. Del reinsdyrfileten i biter på cira 2x2 cm. 
  2. Bland sammen rødvin, olivenolje, søt soyasaus, salt, pepper og timian i en bolle. Ha i bitene med reinsdyrfilet og sett bollen i kjøleskapet mens grønnsakene kuttes opp. 

Grønnsaker

  1. Legg grillspydene i bløt om de er av tre. 
  2. Kok potetene til de begynner å bli møre, men fortsatt er faste nok til å kunne tres i skiver på spydene. 
  3. Del poteter og squash i tynne skiver. 
  4. Del opp paprika, sopp og rødløk i biter på 2×2 cm. 
  5. Tre biter med reinsdyrfilet, poteter, squash, paprika, sopp og rødløk på grillspydene. Her kan du variere spydene med ulike grønnsaker. Pensle grillspydene med nøytral olje og grill spydene til de har en brunet overfalte. Snu spydene ofte slik at de ikke svir seg. ​