NJFF samles til landsmøte på Gardermoen

Helgen 16. – 18. november avholdes det 22. ordinære landsmøte i Norges Jeger- og Fiskerforbund. Det er verdt å merke seg at det aldri har vært større kvinnerepresentasjon, hver fjerde landsmøtedelegat er kvinne.

Publisert: 28. september 2021 kl. 13.54

NJFF er en betydelig friluftsorganisasjon, med sine 113.000 medlemmer, spredd på 570 lokale foreninger over hele landet. Rundt en femtedel er barne- og ungdomsmedlemmer, noe som lover godt også for framtiden for den eneste landsdekkende interesseorganisasjonen for jegere og fiskere.

Landsmøtet er Norges Jeger- og Fiskerforbunds høyeste demokratiske organ. På landsmøtet stiller 150 valgte delegater fra hele landet, i tillegg til fylkesledere, forbundsstyret og inviterte gjester. 

Minister på besøk

Landbruks- og matminister Bård Hoksrud kommer til landsmøtet. Han vil tale under åpningen fredag ettermiddag. Nytt fra i år er at forvaltningen av de jaktbare viltartene er overført fra Klima- og miljødepartementet til Hoksruds departement. Hva dette vil bety i praksis vil ganske sikkert være en del av det man får svar på under statsrådens besøk på landsmøtet.

​Mye på agendaen

Lista over saker som skal behandles under landsmøtet er lang. Blant annet skal det debatteres rundt:

  • Økt miljøverninnsats i NJFF
  • Større innsats for villreinen
  • Krav om bruk av kunstig lys til enkelte jaktformer
  • Økt fokus på den gode jakta
  • Bekymring for den utstrakte bruken av leppefisk i oppdrettsnæringen

I tillegg skal det selvsagt velges et nytt forbundsstyre som skal ivareta NJFFs politikk i landsmøteperioden. Leder i NJFF, Runar Rugtvedt fra Vestfold, trekker seg etter mange år i organisasjonen som ledende tillitsvalgt.