NJFFs landsmøte åpnet av Hoksrud

NJFFs landsmøte 2018 ble i ettermiddag åpnet av Bård Hoksrud, som har vært mat- og landbruksminister i Erna Solbergs regjering siden august 2018.

Publisert: 28. september 2021 kl. 14.48

Hoksrud snakket i sin åpningstale om at han ønsker økt tilgjengelighet og bredde i jakttilbudet. Han er opptatt av rekruttering og positiv oppmerksomhet til jakta som aktivitet. 

- Jeg ser frem til å være minister for dette, sa Hoksrud, som trakk frem NJFFs positive arbeid for å øke tilgjengelighet på jakt, og at det vil være viktig å øke oppmerksomhet til jakt på en positiv måte fremover. 

Trakk frem​​​ CWD 

​​​CWD ble også tema i Hoksruds tale. Ministeren påpekte at det etter at det ble oppdaget CWD er lagt ned en stor innsats av både NJFF, jegerne og Mattilsynet.

- ​Det er gjort ti ganger så mange undersøkelser i Norge som i utlandet, og det er sendt inn store mengder prøver. Tusen takk til alle som har bidratt med det viktige arbeidet, sa Hoksrud.​

Kvinneandelen fikk ho​​​nnør

- Statistikken viser at ¾ deler kommer seg ut på jakt og at kvinneandelen øker, og det er svært gledelig. Det er også gledelig  at det er flere kvinner i salen enn noen gang, sa ministeren, som også la til at det nå blir viktig å få flere av dem som tar jegerprøven ut på jakt.

Foredling av viltkjøtt ble ne​​​vnt

Viltkjøtt er en stor ressurs og en del av et opplevelsesprodukt, og Hoksrud ønsker videre fokus på foredling av viltkjøtt.

Hoksrud avsluttet med å ønske lykke til med spennende dager, og nyttige diskusjoner. Ikke minst godt samarbeid.