Pris til de to beste jeger- og fiskerforeningene

Alta JFF i Finnmark og Borre JFL i Vestfold ble tildelt Norges Jeger- og Fiskerforbunds foreningspris.

Publisert: 28. september 2021 kl. 14.07

Ny pris 

Foreningsprisen ble utdelt for første gang på årets landsmøte og er etablert for å hedre en eller flere foreninger som har utmerket seg med fremragende innsats. Det legges vekt på å markere seg som en synlig forening, ha god rekruttering, attraktive medlemstilbud og aktiviteter for medlemmene.

Alta Jeger- og Fiskerforening (AJFF) 

Alta Jeger- og Fiskerforening er Finnmarks største lokalforening med en jevn medlemsoppslutning på mellom 6-700. Foreningen er usedvanlig aktiv, og kan skilte med faste tilbud til barn og unge, en kvinnesatsing som spenner fra egne skytebanekvelder til vilt- og vinkurs, samarbeide med lakseinteressentselskapet om ungdomscamper, en løpende jegeropplæring, ulike jaktkurs, båt til utlån og mye, mye mer.

AJFF har i løpet av fem år bygd opp et spennende aktivitetssenter på Kvenvik med en rekke skytebaner. Foreningen har gjennomført to NM i jegertrap, et NM i leirduesti og et NM i nordisk trap siden 2010. 

- En slik pris henger høyt. Bak prisen ligger det et ufattelig dugfnadsarbeid hvor en rekke ildsjeler har nedlagt et betydelig arbeid, Knut Kjeldsberg, representant fra AJFF, da han mottok prisen på vegne av foreningen. Linda Heitmann er​ leder i AJFF. 

Borre Jeger- og Fiskerlag (BJFL)

Borre Jeger- og Fiskerlag har siden 2010 gått fra å være en liten og «sovende» forening, til å bli en av våre aller mest aktive foreninger. Foreningen har flere år på rad vunnet fylkesprisen for antall nyrekrutteringer, både i prosent og antall medlemmer.

I 2015 kjøpte foreningen sitt eget klubblokale, som er pusset opp på dugnad av foreningens medlemmer. Borre JFL har etablert en bevisst holdning til bruk av media, og er jevnlig å se med positive oppslag både i lokalavisen og i NRKs distriktsnyheter.

Borre JFL tilbyr et svært allsidig aktivitetstilbud til sine medlemmer, som; jegerprøvekurs, skytekvelder, skogdag, isfiske for familie, fiskesommer hvert år, fiskeskoler, utdeling av rådyrjaktkort, «rypetur for damer», Kom deg ut dagene med DNT, spekekurs, førstehjelpskurs, revejaktkurs og mye mer.

- For å komme dit vi er i dag, er det mange som har stått på. Så all ære går til alle i styret og alle som har stilt opp. Det er viktig at det er mange som bidrar, sa leder i Borre JFL, Kim Louise Belaska.


Foreningsprisen består av diplom og kr 50.000,- til hver forening.​