Manual for artikkel

Skal du lage en nyhet som du vil ha på forsiden av siden din? Dette er hvordan du går frem.

Publisert: 25. juni 2021 kl. 10.39

Sist oppdatert: 25. juni 2021 kl. 09.47

 1. Marker siden som heter Aktuelt - klikk videre på NY.. Velg så Artikkel.
 2. Last opp et bilde. Eller velg et fra nedtrekksmenyen om du har lastet opp tidligere. Lagre gjerne navnet på bildet i et logisk navn, dersom det ikke er gjort fra før. Last opp i enonic og klikk på rediger.
  Her må følgende fylles ut:
 • Bildetekst: om du ønsker det skal følge bildet ditt
 • Alternativ tekst (hva er avbildet)
 • Kunstner (fotograf)
 1. Ingress
 2. Rik tekst – her kan du formatere og lime inn hele teksten. Mellomtitler skal være i Overskrift 2, resten av teksten normal. Ellers muligheter for å formatere teksten på vanlig måte her. Klikk på fullscreen om du vil ha et større vindu. Bilder og dokumenter kan legges inn. 
 3. Forfatter blir automatisk deg selv – dersom andre har skrevet teksten, kan du redigere dette feltet.
 4. Velg tagger – dersom det er en nyhet som handler om jakt: Velg tagg: Nyhet og Jakt. En artikkel kan tagges med flere enn en ting. Skal du ha en liste med nyhetene dine er det da viktig å tagge som nyhet for at den automatisk skal vises i liste.
 5. Trykk på lagre
 6. Trykk marker som klar
 7. For at artikkelen skal komme ut på nett må den publiseres. Trykk publiser. Skal du ha den ut på et bestemt tidspunkt velger du planlegg og finner riktig dato og tid.

Artikkelen legger seg under siden aktuelt.

Bildet du har lastet opp vil også legge seg under artikkelen. Det kan flyttes til mappen Bilder. Lag gjerne ny mappe om du trenger det. Bilder kan også lastes opp rett i bildemappen på forhånd. Da markerer du mappen din og klikker ny - så last opp symbolet. Du kan her ta mange på en gang.