MENY hamburgermeny Close-menu button

Bodø jeger- og fiskerforening hjelper til under årets Landsskytterstevne

Bodø JFF har lånt ut arealet på Bestemorenga i 14 dager under avvikling av Landsskytterstevnet, noe som medfører at både Elgbanen og Leirduebanen blir stengt i disse to ukene.

Publisert 01. august 2022 kl. 21.09

I tillegg er kantina på skytterhuset til Elgbanen lånt ut og brukes av NRK sitt TV team – med 2 store busser og et team på ca, 12-15 personer. Og ikke nok  med det: 3 fra Elgbaneutvalget i BJFF – Bjørn Bentseng, Ole Nyheim og Geir Balseth er direkte engasjert i arrangementet. De er med i Våptenteknisk team og har fått grundig opplæring i kontroll av våpen og utstyr. Helt konkret har de fått ansvaret for kontroll av alle som skal delta på Grovfelt og er engasjert fra ca. 0800 om morgenen til ca. 1600 om ettermiddagen. Og her går det unna – de har ca. 5 minutt på å kontrollere 8 våpen/skyttere som går ut i puljer hvert 6 minutt.

Geir er nøye med kontrollen
 

Før Landsskytterstevnet er ferdig har de til sammen kontrollert ca. 1800 våpen/skyttere. Hvert våpen veier ca 6 kg, så når LS er ferdig har de til sammen løftet over 10 tonn (10800 kg) med våpen.

Ole og Bjørn i aksjon


Så langt er tilbakemeldingene veldig god for jobben de gjør, og noen feil og mangler er også blitt avslørt.
Alle tre synes det har vært veldig hyggelig å være med på dette. De blir godt ivaretatt av arrangør og treffer utrolig mye hyggelige folk.

Ole har drevet kampanje for Bodø/Glimts kvalifisering til Champions League på onsdag, men han må konkurrere med Kongelagskytinga som går samtidig, så det er usikkert om han har fått mange tilslag.