Testing av ny digital våpensøknad

Politiets IT-enhet er i kommet i gang med utvikling av en ny løsning for ny nasjonal våpenforvaltning. NJFF bistår politiet med rekruttering av søkere for å teste piloten. Det er en forutsetning at testpersonene er bosatt i Nordland eller Agder, er oppført i jegerregisteret og skal søke om jaktvåpen i januar 2023.

Publisert: 02. desember 2022 kl. 15.08

Løsningen innebærer så langt en ny løsning for digitale jaktvåpensøknader og automatisering og effektivisering av saksbehandlingssystemet. 

Digital innsending av søknader er på plass. Det som lanseres nå er automatisert vedtak, noe som betyr at saksbehandlingstiden kan gå ned fra flere uker til få minutter. Denne løsningen skal nå testes mot innbyggere og saksbehandlere i Nordland og Agder politidistrikt før det kan tas i bruk av resten av landet. 

Søknader sendt med den nye løsningen vil bli prioritert på grunn av behovet for å teste løsningen før den kan rulles ut til resten av landet. Deltakere vil få tilsendt en lenke de vil kunne søke med og vil motta tillatelsen i posten som i dagens løsning.

NJFF bruker et webskjema for å sikre riktig antall deltakere og at disse møter rekrutteringskriteriene. Informasjonen du fyller ut i dette webskjemaet skal brukes av NJFF til  å holde oversikt over antall og kategori av søkere som melder seg som deltakere.

Dette for å sørge for et tilstrekkelig utvalg av deltakere. Politiet vil kun få tilsendt ditt navn og e-postadresse for å kunne sende over lenke til den nye løsningen.

Ønsker du å delta på dette, kan du fylle ut webskjema her: https://forms.office.com/r/HkYBgWDYiF

Spørsmål kan sendes til Knut Ertresvaag ([email protected]) eller Margaret Sommervold (mailto:[email protected] eller tlf 40469782).