MENY hamburgermeny Close-menu button

Landsmøtet er over

I helga, 12.-14. november ble NJFFs 23. ordinære landsmøte gjennomført. Dette ble et godt landsmøte for NJFF-Hedmark!

Publisert 16. november 2021 kl. 15.06

Våre 13 delegater var godt forberedte til landsmøte i vårt jubileumsår, og det ble fine dager sammen på Gardermoen. Etter ei innholdsrik helg, så kunne en svært fornøyd gjeng dra hjem til Hedmark, motiverte til å fortsette den gode jobben for organisasjonen, og bidra til «Jakt og fiske til alle – for alltid».

Våre delegater på bildet over: 

NJFF-Hedmarks landsmøtedelegater (fra venstre): Krister Skoglund, Torstein Storaas, Roger Nygaard, Sindre Undseth, Gina Tangen Evensen, Hallgeir Henriksen, Mathea Sætre Liberg, Jo Inge Breisjøberget, Ragnhild Ensrud, Nils O. Øverby, Svein Arve Pedersen og Simen Skavern (leder i NJFF-Hedmark Kjetil Hagen var også med, han var opptatt med forhandlinger).

Våre innsendte saker ble lagt frem på en god måte og vi fikk gjennomslag for følgende saker: bedre villsvinjakt, ulv (uttak i geografiske områder), organisasjonsarbeid og jakt og fiske for folket.

Ulv

Norges Jeger- og Fiskerforbunds landsmøte har diskutert ulveforvaltning, og konklusjonen er å videreføre NJFFs engasjement for å sikre gode rammebetingelser for effektiv lisensfelling og målet om aktiv byrdefordeling. Les mer om denne saken og vår innsendte sak HER.

Jakt og fiske for folket

Vedtaket lyder: NJFF må arbeide for at Statskog forvalter størst mulig areal. Statskog må beholde forvaltningen av statens områder i Nordland og Troms og overta forvaltningen av skogen og utmarka til Opplysningsvesenets fond. Les mer saken HER.

Fylkesstruktur, landsmøtefrekvens, felles vedtekter, kontingent:

Fylkesstrukturen i NJFF blir som den har vært – dvs. ingen sammenslåing i fylkene, så vi vil fortsatt være NJFF-Hedmark. Landsmøtefrekvensen fortsetter som før – hvert 3. år. Hele organisasjonen vil få felles vedtekter, samt felles kontingent.

Valg av forbundsstyre      

Når vi kom til valget, var vi spente. Men valget ble akkurat som vi håpet på! Knut Arne Gjems ble gjenvalgt som leder og vi fikk også Mathea Sætre Liberg inn som 1. varamedlem (forslag om 4. varamedlem). Vi er veldig fornøyde med å ha to hedmarkinger i forbundsstyret! Her kan du lese mer om valget.

Foreningspris til Vang JFF

Det ble også delt ut flere priser under landsmøtet, bl.a. foreningsprisen. NJFFs foreningspris deles ut til en eller flere foreninger som innenfor inneværende landsmøteperiode har utmerket seg med fremragende innsats. Det var veldig gledelig at Vang JFF fikk foreningsprisen! Det var velfortjent, og vi gratulerer så mye!

Her kan du lese alt om landsmøtet.

NJFF-LM-JS-009.jpg

Bilde fra salen (foto: NJFF).

Foreningsprisen.jpg
Hallgeir Henriksen mottar foreningsprisen.
Gruppemøte.jpg
Gruppemøte underveis i landsmøtet.
Torstein.jpg
Torstein legger frem saken om "bedre villsvinjakt"
Nils.jpg
Nils legger frem saken om uttak av ulveflokker i geografiske områder.