Brød med granskuddsirup er ikke bare nydelig på smak, det er også saftig og godt. Dette brødet er nydelig tilbehør til viltmaten, og smaker like godt med pålegg til lunsj.

Brød med granskuddsirup

Brød med granskuddsirup er ikke bare nydelig på smak, det er også saftig og godt. Dette brødet er nydelig tilbehør til viltmaten, og smaker like godt med pålegg til lunsj.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Brød med granskuddsirup:

700 g

siktet hvetemel

200 g

rugmel

50 g

fersk gjær

3 dl

vann

3 dl

melk

2 dl

granskuddsirup

0.5 dl

olje

2 ts

salt

Granskuddsirup

Her finner du oppskriften på granskuddsirup.

Slik gjør du:

Brød med granskuddsirup:

 

Ha rugmel og hvetemel i en bakebolle. Smuldre gjæren over melet.

 

 

Varm opp melk og vann til 37 grader, og ha det over i bakebollen. Ha i bjørkesirup og start eltingen på lav hastighet. Ha i salt etter at deigen er eltet sammen.

Elt til deigen slipper bakebollen. Du kan ta glutentesten hvor du drar deigen fra hverandre. Om det ikke går hull i deigen, så er den ferdig eltet. Pass på å ikke elte på for høy hastighet. Da blir deigen varm og gjæren vil dø.

Varm opp stekeovnen til 200 grader.

Ha plast eller et fuktig klede over bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.

From deigen til to avlange brød og legg dem i brødformer

 

Etterhev i 30 minutter. Pensle brødene med vann og stek på midterste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.

Flere oppskrifter med ville vekster