Brød med granskuddsirup

Brød med granskuddsirup er ikke bare nydelig på smak, det er også saftig og godt. Om du ønsker en grovere variant kan du bytte ut litt av hvetemelet med for eksempel rugmel.

Publisert: 01. juli 2021 kl. 07.00

Sist oppdatert: 07. juli 2021 kl. 08.59

Granskuddsirup kan brukes i brød og som søtning i gjærbakst. Du kan selvsagt også lage rundstykker av deigen om du ønsker det.

Se innslaget på God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles forteller om ville vekster i matlaging.

Oppskrift
Brød med granskuddsirup

Ingredienser
2 brød:

900 g hvetemel
50 gr fersk gjær
3 dl vann
3 dl melk
2 dl granskuddsirup
0.5 dl olje
2 ts salt

Slik gjør du:

  1. Ha rugmel og hvetemel i en bakebolle. Smuldre gjæren over melet.
  2. Varm opp melk og vann til 37 grader, og ha det over i bakebollen. Ha i bjørkesirup og start eltingen på lav hastighet. Ha i salt etter at deigen er eltet sammen.
  3. Elt til deigen slipper bakebollen. Du kan ta glutentesten hvor du drar deigen fra hverandre. Om det ikke går hull i deigen, så er den ferdig eltet. Pass på å ikke elte på for høy hastighet. Da blir deigen varm og gjæren vil dø.
  4. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
  5. Ha plast eller et fuktig klede over bakebollen og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  6. From deigen til to avlange brød og legg dem i brødformer
  7. Etterhev i 30 minutter. Pensle brødene med vann og stek på midterste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.