Culotte av hjort
Culotte av hjort er både mørt og smakfullt. Det er ikke det største stykket, så her kan det kreves to culotter for en middag til fire. Det er en perfekt biffmiddag som passer til tilbehør som varierer fra en frisk salat til grønnsaker, rødvinssaus og poteter.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Culotte av hjort:
800 g
culotte
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
Stekte poteter:
6 stk
mellomstore poteter
1 dl
rapsolje
1 klype
havsalt
Solbærmajones:
3 ss
solbærsyltetøy
150 g
lettmajones
0.5 ts
salt
1 ss
sitronsaft
1 ts
sukker
0.25 ts
cayennepepper
Slik gjør du:
Culotten av hjort:
Krydre culotten med salt og pepper. Varm opp en stekepanne på høy varme, og fres culotten med fettsiden ned til den er gyllen og sprø.
Varm opp stekeovnen til 180 grader.
Stek culotten på mkidterste rille til den når ønsket kjernetemperatur. La den hvile før du skjærer den i skiver.
Kjernetemperatur:
Rå: 55-56 grader
Medium: 58-60 grader
Gjennomstekt: 70 grader
Stekte potetskiver:
Vask og skjær potetene i tynne jevne skiver.
Varm opp en stekepanne med olje på middels høy varme, og stek potetskivene møre.
Sjekk med en spiss kniv om potetskivene er ferdige. Ha potetskivene over på et tørkepapir.
Krydre med salt før servering. Om ønskelig kan du smakstilsette med finhakkede urter.
Solbærmajones:
Ha solbærsyltetøy, majones, salt, sitronsaft og sukker i en bolle og rør det godt sammen. Smak til med litt cayennepepper.
Culotte
Culotten på et hjortedyr sitter bak på dyret, over mørbraden, der rygg og lår møtes. Det er et mørt og smakfullt kjøttstykke fra bakparten.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.