MENY hamburgermeny Close-menu button

Elg indrefilet med ramsløkpesto

Har du plukket ramsløk? Da bør du prøve denne kombinasjonen med skiver av elg indrefilet, ramsløkpesto, sopp, bacon og pinjekjerner. Server gjerne med en frisk salat.

Du kan fortsatt finne ramsløk i skogen. Gå etter lukten, den lukter herlig av hvitløk akkurat nå. Det går fint an å fryse ramsløk om du ikke får laget noe av den med en gang.  

Oppskrift 
Elg indrefilet med ramsløkpesto 

Ingredienser
4 personer: 

1 ss smør 
1 ts salt 
1 ts pepper 
800 gr elg indrefilet 
200 gr bacon 
250 gr sopp 
60 gr pinjekjerner 
Ramsløkpesto ​

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 180 gr. 
  2. Ha godt med salt og pepper på elg indrefileten. 
  3. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og brun kjøttet godt på alle sider. Sett i et steketermometer og stek til kjøttet oppnår 58 gr. Ta det ut og la det hvile. 
  4. Del soppen i skiver. 
  5. Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og fres baconet. Legg det til side. Ha soppen i pannen sammen med stekfettet fra baconet, og fres soppen til den er gyllen. 
  6. Del indrefileten i skiver og dander sammen med tilbehøret på hver tallerken. Avslutt med ramsløkpesto. ​

Se innslaget på God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles forteller om ville vekster i matlaging.

Ramsløkpesto