Har du plukket ramsløk? Da bør du prøve denne kombinasjonen med skiver av elg indrefilet, ramsløkpesto, sopp, bacon og pinjekjerner. Server gjerne med en frisk salat.

Elg indrefilet med ramsløkpesto

Har du plukket ramsløk? Da bør du prøve denne kombinasjonen med skiver av elg indrefilet, ramsløkpesto, sopp, bacon og pinjekjerner. Server gjerne med en frisk salat.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Elg indrefilet med ramsløkpesto:

1 ss

smør

1 ts

salt

1 ts

pepper

800 g

elg indrefilet

200 g

bacon

250 g

sopp

60 g

pinjekjerner

Ramsløkpesto

Enten du har fryst ned eller ramsløk er i sesong, så kan du lage ramsløkpesto. Vi har to gode varianter:

Ramsløkpesto
Kremet ramsløkpesto

Slik gjør du:

Elg indrefilet med ramsløkpesto :

 

Varm opp stekeovnen til 180 gr. 

 

Ha godt med salt og pepper på elg indrefileten. 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og brun kjøttet godt på alle sider. Sett i et steketermometer og stek til kjøttet oppnår 58 gr. Ta det ut og la det hvile. 

Del soppen i skiver. 

Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og fres baconet. Legg det til side. Ha soppen i pannen sammen med stekfettet fra baconet, og fres soppen til den er gyllen. 

 

Ramsløkpesto

 

Del indrefileten i skiver og dander sammen med tilbehøret på hver tallerken. Avslutt med ramsløkpesto. ​

Ville vekster på God Morgen Norge, TV2

Se innslaget på God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles forteller om ville vekster i matlaging.

Se flere oppskrifter med elg