
Elg indrefilet med ramsløkpesto
Har du plukket ramsløk? Da bør du prøve denne kombinasjonen med skiver av elg indrefilet, ramsløkpesto, sopp, bacon og pinjekjerner. Server gjerne med en frisk salat.
Publisert: 21. juni 2021 kl. 19.21
Sist oppdatert: 13. april 2023 kl. 08.45
Du kan fortsatt finne ramsløk i skogen. Gå etter lukten, den lukter herlig av hvitløk akkurat nå. Det går fint an å fryse ramsløk om du ikke får laget noe av den med en gang.
Oppskrift
Elg indrefilet med ramsløkpesto
Ingredienser
4 personer:
1 ss smør
1 ts salt
1 ts pepper
800 gr elg indrefilet
200 gr bacon
250 gr sopp
60 gr pinjekjerner
Ramsløkpesto
Slik gjør du:
- Varm opp stekeovnen til 180 gr.
- Ha godt med salt og pepper på elg indrefileten.
- Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og brun kjøttet godt på alle sider. Sett i et steketermometer og stek til kjøttet oppnår 58 gr. Ta det ut og la det hvile.
- Del soppen i skiver.
- Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og fres baconet. Legg det til side. Ha soppen i pannen sammen med stekfettet fra baconet, og fres soppen til den er gyllen.
- Del indrefileten i skiver og dander sammen med tilbehøret på hver tallerken. Avslutt med ramsløkpesto.
Se innslaget på God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles forteller om ville vekster i matlaging.
