Elg indrefilet med ramsløkpesto
Har du plukket ramsløk? Da bør du prøve denne kombinasjonen med skiver av elg indrefilet, ramsløkpesto, sopp, bacon og pinjekjerner. Server gjerne med en frisk salat.
Middels•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Elg indrefilet med ramsløkpesto:
1 ss
smør
1 ts
salt
1 ts
pepper
800 g
elg indrefilet
200 g
bacon
250 g
sopp
60 g
pinjekjerner
Ramsløkpesto
Enten du har fryst ned eller ramsløk er i sesong, så kan du lage ramsløkpesto. Vi har to gode varianter:
Ramsløkpesto
Kremet ramsløkpesto
Slik gjør du:
Elg indrefilet med ramsløkpesto :
Varm opp stekeovnen til 180 gr.
Ha godt med salt og pepper på elg indrefileten.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme med smør, og brun kjøttet godt på alle sider. Sett i et steketermometer og stek til kjøttet oppnår 58 gr. Ta det ut og la det hvile.
Del soppen i skiver.
Varm opp en stekepanne på middels høy varme, og fres baconet. Legg det til side. Ha soppen i pannen sammen med stekfettet fra baconet, og fres soppen til den er gyllen.
Del indrefileten i skiver og dander sammen med tilbehøret på hver tallerken. Avslutt med ramsløkpesto.
Ville vekster på God Morgen Norge, TV2