
Ramsløkpesto
Ramsløk både lukter og smaker helt nydelig, og passer ypperlig som tilbehør til både vilt og fisk.
Publisert 07. juli 2021 kl. 09.00
Når du plukker ramsløk kan du rulle bladene litt mellom fingrene. Kjenner du lukten av løk har du plukket riktig. Den kan nemlig forveksles med liljekonvall som er giftig.
Se innslaget på God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles forteller om ville vekster i matlaging.
Oppskrift
Ramsløkpesto
Ingredienser
4 personer:
180 gr ramsløk
60 gr ristede pinjekjerner
60 gr parmesan
4 dl olivenolje
1 ss sitronsaft
Salt

Slik gjør du:
- Ha ramsløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet.
- Tilsett olivenolje og sitronsasft - litt og litt av gangen - og kjør til ramsløkpestoen får en fyldig og jevn konsistens.
- Smak til med litt salt.

