MENY hamburgermeny Close-menu button

Ramsløkpesto

Ramsløk både lukter og smaker helt nydelig, og passer ypperlig som tilbehør til både vilt og fisk.

Publisert 07. juli 2021 kl. 09.00

Når du plukker ramsløk kan du rulle bladene litt mellom fingrene. Kjenner du lukten av løk har du plukket riktig. Den kan nemlig forveksles med liljekonvall som er giftig. 

Se innslaget på God Morgen Norge, TV2 der Anine Gutubakken Byles forteller om ville vekster i matlaging.

Oppskrift 
Ramsløkpesto 

Ingredienser 
4 personer: 

180 gr ramsløk 
60 gr ristede pinjekjerner 
60 gr parmesan 
4 dl olivenolje 
1 ss sitronsaft ​
Salt

Ramsløkpesto-2.jpg

Slik gjør du:

  1. Ha ramsløk, ristede pinjekjerner og parmesan i en foodprosessor og kjør til alt er godt blandet. 
  2. Tilsett olivenolje og sitronsasft - litt og litt av gangen - og kjør til ramsløkpestoen får en fyldig og jevn konsistens. ​
  3. Smak til med litt salt.
Ramsløkpesto-3.jpg
Anine ramsløk.jpg

 

Prøv ramsløkpesto til disse rettene: