
Eltefrie rundstykker
Eltefrie rundstykker krever litt tid, men de er superenkle å lage. Rett og slett perfekte til hytteturen, enten det er til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Eltefrie rundstykker:
2 dl
kaldt vann
2 dl
naturell yoghurt
0.5 ts
tørrgjær
5 dl
hvetemel
1 ts
salt
50 g
frø
Tips til frø:
Dryss gjerne frø på toppen av deigen. Du kan bruke linfrø, solsikkefrø, chiafrø, sesamfrø og gresskarfrø.

Slik gjør du:
Dag 1:
Ha alle ingrediensene over i en bakebolle, og bland det godt sammen. Strø frøene på topp om du ønsker rundstykker med frø.
Tips:
Du kan gjerne bytte ut hele eller deler av siktet hvetemel om du ønsker en grovere variant. Både sammalt hvetemel - grov og fin, rugmel og havremel passer fint i eltefri bakst.
Dekk bakebollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken i 12-14 timer.
Tips:
Om du ikke har så god tid, så kan du tilsette ltt ekstra tørrgjær og korte ned med noen timer.
Dag 2:
Varm opp stekeovnen til 250 grader. Sett et flatt stekebrett og et dypere stekebrett i ovnen slik at de blir varme.
Ta ut det flate stekebrettet og ha bakepapir på det. Bruk to spiseskjeer til å forme rundstykker.
Ha et par dl vann og noen isbiter i det dype stekebrettet og la det stå på nederste rille. Dette vil skape damp i ovnen og gjøre rundstykkene ekstra sprøe. Sett stekebrettet med rundstykkene på midterste rille.
Stek rundstykkene i cirka 20 minutter - til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Bruk to spiseskjeer for å forme rundstykkene.

Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.