Eltefrie rundstykker krever litt tid, men de er superenkle å lage. Rett og slett perfekte til hytteturen, enten det er  til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen.

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker krever litt tid, men de er superenkle å lage. Rett og slett perfekte til hytteturen, enten det er til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Eltefrie rundstykker:

2 dl

kaldt vann

2 dl

naturell yoghurt

0.5 ts

tørrgjær

5 dl

hvetemel

1 ts

salt

50 g

frø

Tips til frø:

Dryss gjerne frø på toppen av deigen. Du kan bruke linfrø, solsikkefrø, chiafrø, sesamfrø og gresskarfrø.

 

 

Slik gjør du:

Dag 1:

Ha alle ingrediensene over i en bakebolle, og bland det godt sammen. Strø frøene på topp om du ønsker rundstykker med frø. 

Tips:

Du kan gjerne bytte ut hele eller deler av siktet hvetemel om du ønsker en grovere variant. Både sammalt hvetemel - grov og fin, rugmel og havremel passer fint i eltefri bakst. 

Dekk bakebollen med plastfolie, og la den stå på kjøkkenbenken i 12-14 timer.

Tips:

Om du ikke har så god tid, så kan du tilsette ltt ekstra tørrgjær og korte ned med noen timer.

Dag 2:

Varm opp stekeovnen til 250 grader. Sett et flatt stekebrett og et dypere stekebrett i ovnen slik at de blir varme.

Ta ut det flate stekebrettet og ha bakepapir på det. Bruk to spiseskjeer til å forme rundstykker. 

Ha et par dl vann og noen isbiter i det dype stekebrettet og la det stå på nederste rille. Dette vil skape damp i ovnen og gjøre rundstykkene ekstra sprøe. Sett stekebrettet med rundstykkene på midterste rille.

Stek rundstykkene i cirka 20 minutter - til de er gjennomstekte. Avkjøl på rist. 

Bruk to spiseskjeer for å forme rundstykkene. 

 

 

Flere oppskrifter til påskekosen

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon