English muffins serveres delt horisontalt på midten, ristet og smurt med smør og syltetøy. De er søte, myke og passer også godt til både viltkarbonader og fiskekaker.

English muffins

English muffins serveres delt horisontalt på midten, ristet og smurt med smør og syltetøy. De er søte, myke og passer også godt til både viltkarbonader og fiskekaker.

UtfordrendeOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

English muffins:

300 g

siktet hvetemel

1 ss

sukker

50 g

fersk gjær

2 dl

melk

1 stk

egg

1 ts

salt

1 ss

smør

20 g

semule

2 ss

smør (til steking)

Tips:

English muffins smaker nydelig med hjemmelaget syltetøy av både bringebær, multer og blåbær. 

Slik gjør du:

English muffins:

 

Ha hvetemel og sukker i en bakebolle. Smuldre gjæren over i bakebollen. Varm opp melken til 37 grader og ha den over i bakebollen. Tilsett egget og kjør på middels hastighet i en kjøkkenmaskin i ti minutter til deigen slipper bollen. Ha i salt mens deigen eltes.

 

Ha i smør og kjør videre på middels hastighet i fem minutter.

Ha plast over bakebollen og la deigen heve i 45 minutter.

Ha semule på kjøkkenbenken og kjevle ut deigen til den er ca. 2 cm tykk. Bruk et litt stort kjøkkenglass og trykk ut deigen. Av kantene som blir igjen kan du kjevle og trykke ut på nytt til du ikke har mer deig. Jeg fikk seks english muffins ut av deigen.

Ha et bakepapir på en fjøl eller et fat og ha muffinsene over. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la de heve i ca. 20 minutter.

Varm opp en stekepanne med 1 ss smør på middels varme.

Stek muffinsene i ca. 5 minutter på hver side. Snu dem ofte slik at de ikke svir seg. Sett gjerne varmen ned om de blir fort brune.

 

Avkjøl et par minutter på rist og server med deilig pålegg som syltetøy, honning, peanøttsmør eller rett og slett med egg og bacon. ​

Her finner du flere oppskrifter på tilbehør til fisk og vilt