Helstekt ytrefilet av hjort
Saftig og mør hjortefilet er selve drømmen på festbordet. Server helstekt ytrefilet av hjort med fløyelsmyk rotmos, pannestekte perlepoteter, sopp og en fyldig rødvinssaus – en smakfull og elegant middag der viltkjøttet får skinne i all sin prakt.
Enkel•Over 60 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Helstekt ytrefilet av hjort:
800 g
ytrefilet av hjort
1 klype
havsalt
1 ts
peppermiks
2 ss
smør
Rotmos:
350 g
søtpotet
2 stk
store gulrøtter
200 g
kålrot
1.5 dl
kremfløte
0.5 ts
salt
0.5 ts
hvit pepper
Tilbehør:
600 g
perlepoteter
2 ss
smør
200 g
sopp
1 klype
havsalt/pepper
4 ss
tyttebær
Slik gjør du:
Helstekt ytrefilet av hjort:
Varm opp stekeovnen til 120 grader.
Tørk og finskjær ytrefileten. La den bli romtemperert. Krydre med salt og pepper og gni det godt inn i kjøttet.
Varm opp en stekepanne på høye varme med smør, og brun ytrefileten på alle sider.
Ha kjøttet over i en ildfast form og sett et steketermometer i den tykkeste delen.
Kjernetemperatur:
Lite stekt: 53-55 °C
Medium: 56 °C
Medium pluss: 60 °C
Gjennomstekt: 75 °C
Sett den ildfaste formen i stekeovnen på midterste rille, og stek til du oppnår ønsket kjernetemperatur.
Tips:
Ytrefileten på 800 g tok 25 minutter på å nå en kjernetemperatur på 56 grader.
Rotmos:
Skrell og del rotgrønnsakene i små biter. Kok opp en kjele med vann og kok rotgrønnsakene møre.
Når grønnsakene er møre, så moser du de med en stavmikser til du få en glatt puré. Ha i fløte og krydre med salt underveis.
Tilbehør:
Kok perlepotetene møre. Sil av vannet og ha i smør. Pannestek potetene til de er gylne. Krydre med havsalt før servering.
Del soppen i skiver, varm opp en stekepanne på høy varme og fres soppen til den er gyllen. Underveis kan du tilsette litt smør og krydre med litt salt og pepper
Server helstekt ytrefilet med rødvinssaus, rotmos, perlepoteter, stekt sopp og tyttebær.
Nyhetsbrev for den matglade
Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.