Filetert sandflyndre egner seg ekstra godt til panering. Filetene er små og derfor perfekte i størrelsen, og med japansk pankomel så blir de ekstra sprøe og gode.

Helt sprø sandflyndre

Filetert sandflyndre egner seg ekstra godt til panering. Filetene er små og derfor perfekte i størrelsen, og med japansk pankomel så blir de ekstra sprøe og gode.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Sprø sandflyndre:

700 g

sandflyndrefilet

1 ts

salt

2 dl

hvtemel

2 stk

egg

3 dl

pankomel

2 dl

nøytral olje

Tilbehør:

Focaccia
Syltet rødløk
Aioli
Ruccula
Balsamicodressing
Sitron

Slik gjør du:

Sprø sandflyndre:

Bland sammen salt og hvetemel, og ha det over på en tallerken. Visp sammen eggene i en bolle. Bland sammen pankomel og pepper, og ha det over på en tallerken.

Tips:

Om du ikke får tak i pankomel, så kan du fint bruke brødrasp, griljermel eller strøkavring. 

 

Vend fiskebitene først i mel, så i egg og til slutt i pankomelet.

 

Varm opp en stekepanne med olje på middels varme.  Stek den panerte i cirka 10 – 12 minutter. Ikke bruk for sterk varme, det er viktig at den blir sprø utenpå og ferdig stekt inni.

 

Server den panerte sandflyndren med nystekt focaccia, aioli, syltet rødløk, rucula med balsamicodressing og en sitronbåt.

Pankomel:

Med pankomel blir resultatet sprøere og bedre. Pankomel har sin opprinnelse fra Japan og har blitt brukt i mange asiatiske retter i flere tiår. Det er laget av et skorpefritt hvitt brød. De tørre flakene gir en luftige konsistens som gjør at det absorberer mindre olje som igjen gir et sprøere resultat. 

Flere oppskrifter med flyndre