Jegergryte smaker helt nydelig, og denne gryta oser av høst og jaktstart. Dette er et perfekt måltid på koia etter en lang dag på jakt.

Jegergryte

Jegergryte smaker helt nydelig, og denne gryta oser av høst og jaktstart. Dette er et perfekt måltid på koia etter en lang dag på jakt.

Enkel45 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Jegergryte:

800 g

grytekjøtt av vilt

1 stk

løk

200 g

sopp

2 stk

gulrot

2 ss

smør

3 dl

erter

2 dl

tyttebær

8 dl

viltkraft

2 ss

solbærsaft

2 ss

kecap manis (søt soyasaus)

2 ts

tørket timian

1 ts

salt

1 ts

pepper

3 dl

fløte

Slik gjør du:

Jegergryte:

Del kjøtt og løk i middels store biter, sopp og gulrøtter i skiver. Bruker du kantareller så kan de holdes hele. Krydre kjøttet med salt og pepper.

 

Har du rester i kjøleskapet?

Har du for eksempel rester fra steken, kan du fint bruke det i denne gryta. 

Varm opp en stekepanne med smør, og fres kjøttet, løken og soppen til du har fått en gyllen og fin stekeskorpe. Stek i flere omganger slik at kjøttet ikke blir kokt. Ha det over i en gryte sammen med gulrøttene.

 

Tilsett erter, tyttebær, viltkraft, solbærsaft, kecap manis, salt, pepper og tørket timian. La gryta putre på middels varme i 20 minutter. Tilsett fløte, og la gryta putre på lav varme til sausen tykner. Smak til med salt og pepper.

Tips

Jo mørere stykningsdel du bruker, jo raskere er gryta ferdig. Du kan også forenkle oppskriften ved å bruke frosne grønnsaker som lapskausblanding. Soppen kan også sløyfes. Server gjerne med enten kokte poteter eller potetmos, flatbrød eller brød. Eller bare spis den som den er.

Tips

Du kan bruke litt maizene for å jevne ut sausen om du ønsker den tykkere.

Flere oppskrifter med viltkjøtt finner du her