MENY hamburgermeny Close-menu button
Jegergryte smaker helt nydelig, og denne gryta oser av høst og jaktstart. Dette er et perfekt måltid på koia etter en lang dag på jakt.

Jegergryte

Jegergryte smaker helt nydelig, og denne gryta oser av høst og jaktstart. Dette er et perfekt måltid på koia etter en lang dag på jakt.

Publisert 29. august 2022 kl. 11.17

Oppskrift
Jegergryte

Ingredienser
4 personer

800 gr viltkjøtt (lår av rådyr/hjort/elg)
1 stk løk
200 gr sopp
2 stk gulrot
3 dl erter
2 dl tyttebær
8 dl viltkraft (ev. Kjøttbuljong)
2 ss solbærsaft
1 ss søt soyasaus
1 ts tørket timian
Salt/pepper
3 dl fløte

Slik gjør du:

  1. Del kjøttet og løken i middels store biter og soppen og gulrøttene i skiver. Bruker du kantareller så kan de holdes hele. Krydre kjøttet med salt og pepper.
  2. Varm opp en stekepanne med smør, og fres kjøttet og soppen til du har fått en gyllen og fin stekeskorpe. Ha det over i en gryte sammen med løken og gulrøttene.
  3. Tilsett erter, tyttebær, viltkraft, solbærsaft, søt soyasaus, salt, pepper og tørket timian. La gryta putre på middels varme i 20 minutter. Tilsett fløte, og la gryta putre på lav varme til sausen tykner. Du kan bruke litt Maizene for å jevne ut sausen om du ønsker den tykkere. Smak til med salt og pepper.

Tips:

Jo mørere stykningsdel du bruker, jo raskere er gryta ferdig. Du kan også forenkle oppskriften ved å bruke frosne grønnsaker som lapskausblanding. Soppen kan også sløyfes. Server gjerne med enten kokte poteter eller potetmos, flatbrød eller brød. Eller bare spis den som den er.