Jordbærsyltetøy

Hjemmelaget jordbærsyltetøy smaker helt nydelig på brødskiva. Det aller beste er om du har plukket markjordbær.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

1

Jordbærsyltetøy:

1 kg

jordbær

3 dl

sukker

Slik gjør du:

Jordbærsyltetøy:

 

Rens jordbærene og fjern alle dårlige bær. 

Ha jordbærene over i en gryte og gi dem et raskt oppkok under lokk. Det er viktig å få gjennomkokt alle bærene på kortest mulig koketid, så bruk høy varme. Rør av og til.

Når jordbærene er ferdig kokt, tilsettes sukkeret. Mengden justeres etter smak og behag, men pass på at du bruker nok sukker. Rør det godt sammen og gi syltetøyet et nytt oppkok. Alt sukker må være oppløst.
 

Tips:

Om syltetøyet virker litt tynt kan noe av saften siles av eller du kan tilsette litt syltepulver. Om det er for tykt kan du tilsette litt vann. 

Fyll syltetøyet straks over på rene glass. Det må fylles helt opp, slik at det blir minst mulig luft under lokket. 

Lukk glassene med en gang og avkjøl syltetøyet. Det er viktig at glasset er helt tett.

Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig for lengst mulig holdbarhet.

 

Få flere tips til hjemmelaget syltetøy her.

Her finner du flere oppskrifter med bær