MENY hamburgermeny Close-menu button

Kremet pasta med andebryst

Kremet pasta med andebryst smaker nydelig sammen med ruccula og nystekt brød. Det sprø skinnet fra andebrystene gir ekstra god smak på denne pastaretten.

Publisert 17. juni 2021 kl. 20.58

Du kan også lage en variant av kremet pasta med andebryst der du serverer andebrystene hele ved siden av pastaen. Er brystene store kan de deles i to. Om du ønsker litt mer smak i sausen, så smaker det nydelig med 3 dl hvitvin kokt inn sammen med løken eller noen flak chili om du ønsker litt sterkere smak.  

Oppskrift 
Kremet pasta med andebryst 

Ingredienser
4 personer: 

2 ss olivenolje 
Salt/pepper 
2 fedd hvitløk 
1 løk 
1 ts tørket timian 
400 gr andebryst 
3 dl fløte 
350 gr tagliatelle eller pappardelle 
2 dl kokevann fra pasta 
1 dl revet parmesan  
Salt/pepper 
Tilbehør: 
Ruccula 
Hvitløksbrød 

Slik gjør du: 

  1. Varm opp stekeovnen til 125 grader. 
  2. Varm opp en stekepanne med olivenolje på middels høy varme og fres andebrystene med skinnet ned til skinnet er crispy. Vend andebrystene og stek de videre i ett minutt. Ta ut andebrystene, men la fettet være igjen i stekepannen. 
  3. Legg andebrystene i en ildfast form og krydre dem med salt og pepper på begge sider. Plasser et steketermometer i den tykkeste delen av ett av brystene. Stek andebrystene videre i stekeovnen på midterste rille til de når en temperatur på 68 grader. La de hvile mens du forbereder sausen. 
  4. Kok pastaen etter anvisning på pakken. 
  5. Finhakk hvitløk og løk, og ha det over i stekepannen med fettet fra andebrystene. Tilsett timian og fres på middels varme til løken er blank.  
  6. Tilsett matfløte og kokevann fra pastaen, og la det surre i noen minutter til sausen begynner å tykne. Tilsett parmesan og smak til med salt og pepper. 
  7. Da det sprø skinnet av andebrystene, del andebrystene i små biter og ha det over i sausen. La det småkoke i 3-4 minutter.  Del det sprø skinnet i små biter og ha det over i sausen. 
  8. Ha i pastaen og rør alt godt sammen.  

Server gjerne kremet pasta med andebryst sammen med litt salat og nystekt brytebrød. ​