MENY hamburgermeny Close-menu button
Pestobrød er både saftig og god på smak. Dette brødet er et perfekt tilbehør enten du serverer fingermat, tapas, koldtbord eller grillmat. Det passer også godt til middager som pasta, supper og gryter.

Pestobrød

Pestobrød er både saftig og god på smak. Dette brødet er et perfekt tilbehør enten du serverer fingermat, tapas, koldtbord eller grillmat. Det passer også godt til middager som pasta, supper og gryter.

Publisert 31. mars 2022 kl. 08.56

Oppskrift
Pestobrød

Ingredienser
1 porsjon:

3 dl melk
2 ss sukker (1 til gjæren og 1 til deigen)
1 pk tørrgjær
600 gr hvetemel
2 stk eggeplommer
2 dl flytende margarin
1 ts salt
2 glass pesto
2 dl revet parmesan

Slik gjør du:

 1. Ha melk i en liten bolle og varm den i mikrobølgeovnen til den er lunken, 37 grader. 
 2. Tilsett sukker og rør det sammen før du tilsetter gjæren. La blandingen stå i 10 minutter, til den begynner å skumme.
 3. Ha hvetemel, sukker, salt, flytende margarin og eggeplommer i en bakebolle, og kjør på lav hastighet i en kjøkkenmaskin til alt er blandet.
 4. Tilsett gjærblandingen, og elt videre på lav hastighet i cirka 10 minutter, til deigen slipper bollen.
 5. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i cirka 1 time, til deigen har dobbel størrelse. 
 6. Varm opp stekeovnen til 180 grader.
 7. Ha deigen over på en melet overflate. Kjevle ut deigen til du har et rektangel som måler cirka 30x40. Smør pesoen utover deigen og dryss parmesan på topp.

  Du kan selvsagt lage hjemmelaget pesto også. Vi har oppskrift med ramsløk, men du kan fint bytte ramsløken med basilikum om du ønsker det. 
   
 8. Rull stramt sammen fra langsiden 
 9. Skjær rullen i to på langs med en skarp kniv. Snu halvdelene slik at de kuttede sidene vender opp. Løft den ene halvdelen over den andre slik at de danner et kryss mens fylllagene fortsatt peker oppover. Fortsett å vri delene over hverandre annenhver gang til deigen ser ut som en flette. Lag en ring og press de to endene sammen.
 10. Ha kransen forsiktig over på et bakepapirkledd stekebrett. Pestobrødet stekes på midterste rille i ovnen i cirka 35 minutter, til brødet er gjennomstekt og gyllent.
 11. La brødet avkjøles i 15 minutter før det serveres.