
Kremet vintergryte
Kremet vintergryte med hjortekjøtt, villris og kantareller oser av høstens sanking. Dette er en deilig og kremet gryte som varmer på kalde dager.
Enkel•40 min
Ingredienser
Antall porsjoner
4
Kremet høstgryte:
800 gr
grytekjøtt av hjort
500 gr
kantareller eller annen sopp
1 stk
løk
2 stk
gulrøtter
2 stenger
stangselleri
2 ss
smør
1 l
viltkraft
2 ss
worcestershire saus
3 dl
villris
1 ts
tørket timian
1 ts
salt
1 ts
pepper
3 dl
fløte
Tips:
Har du ikke tilgang på kantareller, så anbefaler vi å bruke aromasopp.
Slik gjør du:
Kremet høstgryte:
Del kjøtt og sopp i middels store biter. Del løk, gulrøtter og stangselleri i små biter.
Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres kjøttet til det har fått en fin stekefarge. Ha det over i en gryte. Tilsett vann, og la det småkoke på middels varme til kjøttet er mørt og væsken er redusert.
Ha soppen over i stekepannen. Stek på høy varme til soppen er gyllen og tørr. Ha soppen over i gryta sammen med gulrøttene og stangsellerien.
Tilsett viltkraft, worcestershire saus, villris og tørket timian. Kok opp, og reduser varmen til lav. La det småkoke under lokk til risen er mør, 45-60 minutter, rør av og til og sett på lokket.
Tips
Om du ikke har viltkraft kan du bruke kraft, buljong eller fond av okse.
Rør inn fløten. Smak til med salt og pepper.
Viltkraft
Her finner du en enkel og god oppskrift på hjemmelaget viltkraft.
Inspirasjon til julematen
Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.