Kremet vintergryte med hjortekjøtt, villris og kantraller oser av høst. Dette er en deilig og kremet gryte som varmer på kalde dager.

Kremet vintergryte

Kremet vintergryte med hjortekjøtt, villris og kantareller oser av høstens sanking. Dette er en deilig og kremet gryte som varmer på kalde dager.

Enkel40 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Kremet høstgryte:

800 gr

grytekjøtt av hjort

500 gr

kantareller eller annen sopp

1 stk

løk

2 stk

gulrøtter

2 stenger

stangselleri

2 ss

smør

1 l

viltkraft

2 ss

worcestershire saus

3 dl

villris

1 ts

tørket timian

1 ts

salt

1 ts

pepper

3 dl

fløte

Tips:

Har du ikke tilgang på kantareller, så anbefaler vi å bruke aromasopp.

Slik gjør du:

Kremet høstgryte:

Del kjøtt og sopp i middels store biter. Del løk, gulrøtter og stangselleri i små biter.

 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres kjøttet til det har fått en fin stekefarge. Ha det over i en gryte. Tilsett vann, og la det småkoke på middels varme til kjøttet er mørt og væsken er redusert.

Ha soppen over i stekepannen. Stek på høy varme til soppen er gyllen og tørr. Ha soppen over i gryta sammen med gulrøttene og stangsellerien. 

Tilsett viltkraft, worcestershire saus, villris og tørket timian. Kok opp, og reduser varmen til lav. La det småkoke under lokk til risen er mør, 45-60 minutter, rør av og til og sett på lokket. 

 

Tips

Om du ikke har viltkraft kan du bruke kraft, buljong eller fond av okse. 

Rør inn fløten. Smak til med salt og pepper.

Viltkraft

Her finner du en enkel og god oppskrift på hjemmelaget viltkraft.

Flere oppskrifter med hjort finner du her

Inspirasjon til julematen

Julen oser av tradisjoner, men mange leter fortsatt etter inspirasjon til julematen. Vi har samlet våre mest julete oppskrifter, og håper du finner noe som faller i smak.

Oppskriftene finner du her External-link icon