Ørret marinert i deilig bjørkesirup med et hint av søt appelsin og chili er så nydelig at alt du trenger av tilbehør er en frisk salat med smakfull bjørkesaftdressing.

Ørret marinert i bjørkesirup

Ørret marinert i deilig bjørkesirup med et hint av søt appelsin og chili er så nydelig at alt du trenger av tilbehør er en frisk salat med smakfull bjørkesaftdressing.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Bjørkesirupmarinade:

0.5 stk

chili

3 ss

bjørkesirup

0.5 dl

olivenolje

0.5 stk

appelsin

800 g

ørretskiver

2 ss

smør

2 never

frisk koriander

Bjørkesevjedressing:

2 stilker

frisk timian

2 stilker

frisk mynte

2 dl

bjørkesevje

3 ss

olivenolje

0.5 stk

appelsin

1 ts

kvernet pepper

Tilbehør:

Salat
Cherrytomater
Paprika

Slik gjør du:

Bjørkesirupmarinert ørret:

Finhakk chilien. Bland sammen bjørkesirup, olivenolje og chili. Press saften ut av appelsinen over i bollen og rør det godt om.

 

Bjørkesirup

Her finner du oppskriften på hvordan du tapper bjørkesevje og lager bjørkesirup.

Del ørretfileten i skiver og ha skivene over i en form. Tilsett på marinaden og noen blader frisk koriander, og dekk til med plast. La den stå kaldt i minst 30 minutter.

 

Varm opp en stekepanne med smør på middels varme og stek ørretfiletene med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt og fisken er gyllen og akkurat gjennomstekt.

Bjørkesevjedressing:

 

Finhakk timian og mynte. 

Ha bjørkesevje, olivenolje, timian, mynte og chili i en skål og rør det godt sammen. 

Press saften av appelsinen over i skålen og ha i litt kvernet pepper. Rør om.

 

Server ørreten med en enkel salat og bjørkesevjedressing.

Flere oppskrifter med ørret