Patatas bravas er en spansk rett som passer like godt på tapasbordet som til en iskald øl. Til tapas serveres den med en litt spicy tomatsaus, mens til den iskalde ølen kan du fint gå for en aioli.

Patatas bravas - stekte poteter

Patatas bravas er en spansk rett som passer like godt på tapasbordet som til en iskald øl. Til tapas serveres den med en litt spicy tomatsaus, mens til den iskalde ølen kan du fint gå for en aioli.

Middels60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Patatas bravas - stekte poteter:

8 stk

mellomstore poteter

3 ss

olivenolje

2 ts

flaksalt

1 ts

paprikapulver

1 ss

bladpersille

Spicy tomatsaus:

0.5 stk

løk

1 fedd

hvitløk

2 ss

olivenolje

2 ss

tomatpuré

1 ss

paprikapulver

0.5 ts

chilipulver

1 ss

sukker

400 gr

knuste tomater

3 dl

kjøttbuljong

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Slik gjør du:

Patats bravas - stekte poteter:

Varm opp stekeovnen til 230 grader.

Skrell og skyll potetene. Del potetene i små biter på cirka 2 centimeter. 

Legg potetbitene på et bakepapirkledd stekebrett. Ha olivenolje over potetene, og krydre med salt og paprikapulver. Bland det godt sammen. 

Tips:

Om du ønsker litt spicy smak på potetene kan du fint ha litt chilipulver på også. Ønsker du smak av hvitløk kan et knust fedd hvitløk blandes med olivenoljen før den has på potetene. 

Stekes på midterste rille i stekeovnen i 20-30 minutter, til potetbitene er møre og gylne. 

Spicy tomatsaus:

Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med olivenolje. Ha løken og hvitløken i stekepannen, og fres til løken er blank. 

Tilsett tomatpuré, paprikapulver, chilipulver og sukker. La det frese i et par minutter sammen med løken.

Tilsett de knuste tomatene og kjøttbuljong, og la sausen putre i cirka ti minutter. Smak til med salt og pepper. 

Tips:

Du kan bruke både fond, kraft eller buljong av både vilt, okse, kylling, eller grønnsaker.

Tomatsausen kjøres jevn med en stavmikser eller i en foodprocessor til slutt. 

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon
Her finner du flere oppskrifter på tilbehør til vilt og fisk