Hjemmelaget aioli lager du i en fei. Dette er perfekt tilbehør til både viltkjøtt og fisk, og den klassiske sausen er spesielt kjent for å ha en plass på tapasbordet.

Hjemmelaget aioli

Hjemmelaget aioli lager du i en fei. Dette er perfekt tilbehør til både viltkjøtt og fisk, og den klassiske sausen er spesielt kjent for å ha en plass på tapasbordet.

Enkel30 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Aioli:

4 stk

eggeplommer

1 ts

salt

0.5 ts

hvit pepper

1 ts

dijonsennep

1.5 ss

sitronsaft

4 dl

nøytral olje

0.5 dl

vann

Tips:

Du kan fint oppbevare aioli i kjøleskapet i opptil ti dager. 

Server gjerne med patatas bravas.

 

Slik gjør du:

Hjemmelagte aioli:

Visp eggeplommene til de tykner og blir lyse. 

Tilsett salt, pepper, dijonsennep og sitronsaft.

Visp blandingen videre og tilsett oljen litt og litt av gangen. Blir den for tykk kan du justere med litt vann.

Tips:

Om du ønsker litt mer smak kan du fint krydre med litt mer salt eller pepper. I tillegg kan du tilsette mer sitronsaft eller eddik om du ønsker en mer syrlig smak. 

Tips

Lyst på en lettvint aioli med en tvist? Prøv tyttebæraioli

 

Tyttebæraioli er et tilbehør som smaker nydelig i wraps, på pølse eller ved siden av en deilig elgbiff. Syrligheten fra bærene gjør denne aiolien ekstra god.

 

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon
Her finner du flere oppskrifter på tilbehør til vilt og fisk