
Restesalat
Restesalat er perfekt lunsjmat. Her kan du bruke rester enten du har fisk eller kjøtt tilgjengelig. Med kikerter blir den både næringsrik og mettende, og med pesto blir den god på smak.
Publisert 05. januar 2023 kl. 12.52
Oppskrift
Restesalat
Ingredienser
4 personer:
Cirka 600 gr rester av fisk eller kjøtt
1 stk paprika
1 stk rødløk
0.5 stk agurk
10 stk cherrytomater
0.5 stk isbergsalat
1 pk reddikspirer
1 boks kikerter
2 ss pesto
Cirka 1 dl vann
Grovkvernet pepper
Slik gjør du:
- Del opp restene av fisk eller kjøtt i mellomstore biter.
- Del paprika, rødløk og agurk i små biter. Del cherrytomatene i to og isbergsalaten i strimler.
- Sil av vannet på kikertene og ha dem over i en bolle. Ha i pestoen og spe på med vann. Den kan være litt tynn slik at den kan brukes i stedet for dressing. Krydre med grovkvernet pepper og rør det godt sammen.
- Du kan enten ha alt over i en bolle og blande det godt sammen, eller du kan dandere det på hver tallerken.
Tips: Om du ønsker å bruke andre grønnsaker eller frukt er det selvsagt helt topp. Både sukkererter, ruccula, stangselleri, mango og epler er godt i salat. Og er det en grønnsak i oppskriften du ikke liker eller ikke har, er det jo bare å sløyfe den.