Revet hjort i yum buns er små smakseksplosjoner som kommer til å gli ned på høykant. Yum buns er asiatiske hveteboller som er luftige og som dampes. De kan kjøpes ferdige, eller du kan lage de selv.

Revet hjort i yum buns

Revet hjort i yum buns er små smakseksplosjoner som kommer til å gli ned på høykant. Yum buns er asiatiske hveteboller som er luftige og som dampes. De kan kjøpes ferdige, eller du kan lage de selv.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Revet hjort:

1 kg

bogstek

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 dl

hoisinsaus

1 dl

kecap manis (søt soyasaus)

0.5 dl

honning

1 fedd

hvitløk

Tilbehør:

8 stk yum buns
2 stilker vårløk
1 stk chili
1 flaske BBQ-saus
Syltet rødløk

Slik gjør du:

Revet hjort:

Varm opp stekeovnen til 120 grader.

Gni kjøttet inn med salt og pepper og ha det over i en ildfast form.

Bland sammen hoisinsaus, søt soyasaus, honning og presset hvitløk, og hell det over kjøttet. Dekk formen med aluminiumsfolie. 

 

Stek på midterste rille i stekeovnen cirka 4 timer. Kjøttet er ferdig når du lett kan rive det fra hverandre med gaffel. 

Tilbehør:

Del vårløk og chili i skiver, og tilbered yum buns etter anvisning på pakken. Fordel revet hjort, syltet rødløk, vårløk, chili og BBQ-saus på hver yum bun. 

Tips:

Husk å lage ferdig syltet rødløk i god tid før servering.

Flere oppskrifter med hjort