
Smaksprøvene fra De nordiske jakt- og fiskedagene 2025
Her finner du oppskriftene på smaksprøvene som blir servert lørdag 9. august kl. 11 og kl. 15 på Elverum. Pizzasnurrer på primusen og helgrillet hjort i wrap med chimichurry, syltet rødløk og rømme.
Publisert: 07. august 2025 kl. 12.32
Sist oppdatert: 07. august 2025 kl. 12.57
Helgrilling av vilt
Forberedelser:
- Viltet bør helst være temperert før grilling.
- Grillen: En solid grill med plass til å rotere spydet er nødvendig.
- Spyd og festemidler: Et grillspyd og ståltråd eller lignende er nødvendig for å feste viltet.
- Opptenning: En god haug med kull og tennvæske.
- Marinade: En marinade eller grillolje for å tilføre smak og unngå at kjøttet blir tørt.
Grilling:
- Oppvarming: Grillen varmes opp til lav varme.
- Festing: Viltet festes på spydet og plasseres på grillen.
- Steketid: Helgrilling tar tid, beregn flere timer.
- Temperatur: Bruk et steketermometer for å sjekke temperaturen, spesielt i de tykkeste delene av dyret.
55-60 grader for medium, 60-65 grader for medium pluss. La kjøttet hvile etter grilling for å bevare saftigheten. - Jevn steking: Snu dyret jevnlig og pass på at det stekes jevnt.
- Hvile: La dyret hvile i minst 20 minutter etter grilling før oppskjæring.
Kl. 15 serveres helgrillet hjort i wrap med chimichurri (urteolje), syltet rødløk og rømme.
Pizzasnurrene demonstreres med mulighet for en liten smak på scenen på Jakt- og Fisketorget kl. 11.