Her finner du oppskriftene på smaksprøvene som ble servert lørdag 9. august. Pizzasnurrer på primusen og helgrillet hjort i wrap med chimichurry, syltet rødløk og rømme.

Smaksprøvene fra De nordiske jakt- og fiskedagene 2025

Her finner du oppskriftene på smaksprøvene som blir servert lørdag 9. august kl. 11 og kl. 15 på Elverum. Pizzasnurrer på primusen og helgrillet hjort i wrap med chimichurry, syltet rødløk og rømme.

Publisert: 07. august 2025 kl. 12.32

Sist oppdatert: 07. august 2025 kl. 12.57

Helgrilling av vilt

Forberedelser:

  • Viltet bør helst være temperert før grilling. 
  • Grillen: En solid grill med plass til å rotere spydet er nødvendig. 
  • Spyd og festemidler: Et grillspyd og ståltråd eller lignende er nødvendig for å feste viltet. 
  • Opptenning: En god haug med kull og tennvæske. 
  • Marinade: En marinade eller grillolje for å tilføre smak og unngå at kjøttet blir tørt. 

Grilling:

  • Oppvarming: Grillen varmes opp til lav varme. 
  • Festing: Viltet festes på spydet og plasseres på grillen. 
  • Steketid: Helgrilling tar tid, beregn flere timer. 
  • Temperatur: Bruk et steketermometer for å sjekke temperaturen, spesielt i de tykkeste delene av dyret. 
    55-60 grader for medium, 60-65 grader for medium pluss. La kjøttet hvile etter grilling for å bevare saftigheten. 
  • Jevn steking: Snu dyret jevnlig og pass på at det stekes jevnt. 
  • Hvile: La dyret hvile i minst 20 minutter etter grilling før oppskjæring. 

Kl. 15 serveres helgrillet hjort i wrap med chimichurri (urteolje), syltet rødløk og rømme.

Pizzasnurrene demonstreres med mulighet for en liten smak på scenen på Jakt- og Fisketorget kl. 11.

Oppskriftene:

Tips til variasjon

Her er en litt annen versjon av wrapen. Her er selve tortillalefsen hjemmelaget og kjøttet stekt i stekeovnen. I tillegg er det en soppblanding med også. 

Oppskrift på hjemmelaget wrap External-link icon
Les mer om De nordiske jakt- og fiskedagene

Nyhetsbrev for den matglade

Ønsker du å få matinspirasjon rett i innboksen din hver måned? Da bør du melde deg på vårt nyhetsbrev som vil inneholde nye og fristende oppskrifter.

Meld deg på her External-link icon