Varmrøkt andelår smaker helt fantastisk. En røykeovn er både enkel i bruk og rimelig å kjøpe. Den er grei å ta med seg på tur og gir ikke minst fantastisk god smak på både fisk og vilt.

Varmrøkt andelår

Varmrøkt andelår smaker helt fantastisk. En røykeovn er både enkel i bruk og rimelig å kjøpe. Den er grei å ta med seg på tur og gir ikke minst fantastisk god smak på både fisk og vilt.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Varmrøkt andelår:

4 stk

andelår

2 ss

kvernet salt

2 ss

sukker

Tilbehør:

Appelsinsaus
Stekte potetskiver
Stekt sopp i skiver

Slik gjør du:

Varmrøkt andelår:

Rut svoren på andelårene og ha på godt med kvernet salt og sukker. Om andelårene er små, må du ha flere enn fire lår.

 

Sett vindskjermen til røykoven på et jevnt og ikke brennbart underlag. 

Hell noen spiseskjeer røykspon i bunnen av boksen, og legg drypplaten på topp av  sponen. 

Legg andelårene på risten, og sett den på plass i røykboksen. 

Legg på lokket, og lukk det med låsen på boksens kortsider. 

 

Hell rødsprit i brennerne, sett dem i vindskjermen, og tenn dem. Varmen regulerer du ved å vri på brennerarmene. Sett røykboksen på vindskjermen. Omtrentlig røykektid er 15–30 minutter, avhengig av hvor mye fisken/kjøttet veier. 

Server røkt andelår med stekte poteter, sopp, chiliskiver og appelsinsaus. ​

Flere oppskrifter med and