Gravet røye er like god som den er fargerik. Med smak av konjakkk og dill og servert med tilbehør som reinlav og jordskokkchips, kan du imponere gjestene dine.

Gravet røye med jordskokkchips

Gravet røye er like god som den er fargerik. Med smak av konjakk og dill og servert med tilbehør som reinlav og jordskokkchips, kan du imponere gjestene dine.

EnkelOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Gravet røye:

500 gr

røyefilet

25 g

sukker

25 g

salt

1 ss

dill

0.5 dl

konjakk

Gravemetoden

De rå fiskefiletene strøs med lik del salt og sukker, og oppbevares under lett press i kjøleskapet i 2-3 dager. Dette starter en kombinert mikrobiell og enzymatisk virksomhet som modner fisken. 

Slik gjør du:

Gravet røye:

Bland sammen sukker og salt og finhakk dillen.

 

 

Tips:

Ønsker du litt ekstra farge på fisken så kan du tilsette litt nitrit.

Ha halvparten av krydderblandingen i en ildfast form. Legg røyefileten på topp og dyss over resten av krydderet. 

Ha plast over formen og noe tungt på topp, for eksempel en pakke hvetemel. Dagen derpå snus røyefileten. Tredje dagen testes den. Sannsynligvis kan den spises da.

Serveringstips:

Server med reinlav og jordskokkchips.