Viltkarboander med ertestuing og soppsaus må du bare teste. Med litt syltet rødløk og potetmos blir dette garantert en vinner på middagsbordet.

Viltkarbonader med ertepuré og soppsaus

Viltkarbonader med ertepuré og soppsaus må du bare teste. Med litt syltet rødløk og potetmos blir dette garantert en vinner på middagsbordet.

MiddelsOver 60 min

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Viltkarbonader:

1 stk

løk

600 g

karbonadedeig av hjort/elg

1 stk

egg

1.5 dl

brødrasp

1 ts

salt

1 ts

pepper

2 ss

smør

Ertepuré:

400 g

frosne erter

3 ss

smør

0.5 ts

salt

0.5 ts

pepper

Slik gjør du:

Viltkarbonader:

 

Finhakk løken og ha den over i en  bolle sammen med karbonadedeigen av vilt, egg, brødrasp, salt og pepper. Kna det hele godt sammen til du har en fast og fin deig.

 

Form til middels store kaker. 

 

Varm opp en stekepanne med smør på middels høy varme. Fres viltkarbonadene til de er gylne på begge sider. Skru ned varmen og stek videre til viltkarbonadene er gjennomstekte.

Ertepuré:

 

Kok ertene i en kjele med vann i et par minutter.

 

 

Sil av vannet og kjør ertene i en hurtigmikser eller en stavmikser. Tilsett smøret når du er halvveis og smak til med salt og pepper når du har fått en fin og kremet pure.

Server viltkarbonader med ertepuré, potetmos, soppsaus og syltet rødløk.

Alle oppskriftene med elg og hjort finner du her