Hytter og eiendom

BJFF har fire flotte hytter, naust ved Langvannet og er grunneier på Jegerheimen.

Bodø JFF har gjort risikovurderinger og utarbeidet HMS-rutiner som skal prøve å sikre at all bruk av skyteanleggene, hyttene og båtene skal skje på en sikker og forsvarlig måte for våre medlemmer og tillitsvalgte. Det samme gjelder alle aktiviteter, utflukter og arrangementer. Her finner du informasjon og vilkår for leie av våre hytter og båter.

For detaljer og kart over hver enkelt hytte se undermenyen.

For leie av naust/båt i Valnesvatnet og Langvatnet se under Båter på siden om Fiske

Utleier/Nøkkelutlån

All utleie av hyttene skjer via inatur.no

Vår samarbeidspartner Joh. Løvold Handel A/S er fra årsskiftet 2020/2021 nytt utleveringssted for nøkler til våre hytter. ​Joh. Løvold Handel A/S er byens spesialbutikk innen fiskeutstyr og og våpen og ligger i første etasje i Tollbugata 9 under den kjente Løvold Kafeteria og vis a vis Taxiholdeplassen i sentrum. De har følgende åpningstider og kontaktinformasjon: 
 
Åpningstider
Man. – Fre.: 9:00 – 17:00
Lør.: 10:00 – 15:00
Søndag stengt.
 
+47 75 54 13 00

th@johlovoldhandel.no

 
Husk at BJFF medlemmer får 10% rabatt i butikken så ikke glem å komplettere fiskeutstyret samtidig som du henter nøklene. God tur!
 
For leie av "lillehytta" på Faulvassbu kontakt hytteoppsyn på Kvarv. 

Rabatt for medlemmer

Medlemmer av NJFF får halv pris på leie av hyttene. Det må må velges rabatt for medlem på siden hvor man velger hvilke dager man ønsker å bestille og medlemsnummer må legges inn sammen med personopplysninger. I tillegg må medlemskort forevises ved henting av nøkler.
 
Direkte link til hytteleie: Inatur.no​

Praktiske opplysninger

Du må selv ta med forbruksartikler som: Toalettpapir, tørkepapir, stearinlys ol. Husk også å ta med tilbake skitne kopphåndklær og tomme gassbeholdere. Kopphåndklær må vaskes før de leveres hos nøkkeldepot sammen med nøkkelen.

All søppel og annet avfall skal tas med tilbake. Ikke sett igjen mat.

Du må også ha med sovepose, da det ikke er dyner på hyttene.

Det forventes også at leietakerene har tilstrekkelige kunnskaper i forhold til bruk av vedovn, gassbluss, øks og sag.

Hunder er hjertelig velkomne, men ikke i senger, stoler eller sofaer!

Hyttene skal vaskes før avreise!

Bruk av båt

I tillegg til at vi leier ut båter, krever flere av våre hytter bruk av båt for å ta seg til hytta, enten robåt (Faulvassbu) eller motortbåt (Heggvassbu). Det er også båter tilgjengelig på de 2 andre hyttene. Det er en forutsetning for å leie disse hyttene at de som leier har de nødvendige kunnskaper i forhold til å håndtere båter. Leietakere vil bli holdt ansvarlig for skader som oppstår under bruk eller som en følge av mangelfull fortøyning osv. Det er også slik at det ikke alltid er mulig, eller forsvarlig å returnere med båt på grunn av dårlig vær. Dette må også leietakerene ta hensyn til.  

Bruk av snøscooter

Det er ikke tillatt for leietakere å kjøre snøscooter til våre hytter. Dette er brudd på motorferdselsloven og vil medføre utestengelse fra fremtidig utleie. Det blir etter behov søkt dispensasjon for transport av nødvendig utstyr til hyttene, men dette skal kun utføres av hytteoppsyn, eller de hytteoppsynene engasjerer. Henvendelser til foreninga om å anbefale søknader om dispensasjon for privatpersoner ifm ordinær utleie vil ikke bli behandlet.

Jakt- og fiskekort, samt oppdaterte fiske-, garn-og  jaktregler

Da reglene kan forandres på kort varsel publiserer vi minst mulig konkret informasjon om dette. Vi anbefaller låntakerene å skaffe seg siste utgave av Salten Jakt og Fiskekart og/eller kontakte Statsskog  for informasjon. Salten Jakt og Fiskekart er utgitt av Statens Kartverk og har bestillingsnummer 5085. Et søk på nett gir deg flere forhandlere og det er også mulig at din lokale bokhandel har dette. 

Statskog - Jakt og Fiske info

Inatur - Kjøp av jakt-,  fiskekort og hytteleie nett

ut.no - aktiviteter, turforslag og hytter

 

Tverrbrennhytta er foreningens største hytte. Den ligger ved Tverrbrennvannet på Beiarfjellet og er utstyrt for småbarnsfamilier.

IMG_7155_JPG.jpg
Tverrbrennhytta

Hytta har normal standard, 2 soverom med tilsammen 8 sengeplasser og oppholdsrom med kjøkkenkrok og stue. Oppvarming med vedovn. Strøm fra solcellepanel til belysning og radio. Gassbluss til matlaging. Stor veranda rundt hytta. Hytta er utstyrt med følgende barneutstyr: reiseseng med ekstra madrass og sengetøy (ta med eget laken og sengesett), barnestol og BPA-fri plastservise og potte. Der er også en kasse med noen​ leker. 

Adkomst: Ca 1 time og 20 minuter med bil fra Bodø til parkeringsplassen på Beiarfjellet. Følg rødmerket sti mot BOTs Tverrbrennbu. Når du kommer over høyde 605 vil du se hytta. Tverrbrennhytta er den lengst bort til høyre. Det er ca 1,5 km å gå fra parkeringsplassen, og det tar 20-30 minutter i rolig tempo. Det er bru på turistforeningsstien over elva fra Tverrbrennvatnet så hvis det er mye vann lønner det seg å bruke denne. GPS posisjon på hytta er 33W 0497276 7431272 

Jakt og Fiske muligheter: Området i umiddelbar nærhet fra hytta er ikke særlig godt jaktterreng, men en og annen hare og rype er det. Området byr på store fiskemuligheter. Det er mange vann, og fisk stort sett i alle. Grensen mellom privat- og statsgrunn går rett vest av hytta.

Området grenser opp til Osbakk Grunneierlag som selger fiskekort. Se Salten Jakt og Fiskekart.

For info om kjøp av jaktkort, fiskekort og kart samt oppdaterte fiske-, garn-, jaktregler og områdegrenser; se info og linker på hovedsiden Hytter/ Eiendom

Kart: Aktuelle kart for området er i M711 serien: 2029 II Misvær, 2028 I Beiardalen, begge i 1:50000, og Jakt- og fiskekart for Salten i 1:250000.

Diverse

Båt er tilgjenngelig ved hytta, og båt er tilgjengelig ved Indre Smågåsvatn. For å komme til denne følger man turistforeingsstien mot Indre Smågåsvatn. Båten ligger på venstre side av stien med en gang man kommer til vatnet. Det er 1,8 km i luftlinje fra hytta. NB! Båten er låst til en bolt så husk nøkkelen, årer og redningsvester.

Kart Båtplass Indre Smågåsvatn_JPG.jpg
Båtplass Indre Smågåsvatn

Utleiepris: Se utleieside på Inatur.

Hytteoppsyn

Thor Arne Mortensen 977 02529​​

Utleier/Nøkkelutlån

BJFF`s hytter leies ut via Inatur​ 

Vår samarbeidspartner Joh. Løvold Handel A/S er fra årsskiftet 2020/2021 nytt utleveringssted for nøkler til våre hytter. ​Joh. Løvold Handel A/S er byens spesialbutikk innen fiskeutstyr og og våpen og ligger i første etasje i Tollbugata 9 under den kjente Løvold Kafeteria og vis a vis Taxi holdeplassen i sentrum. De har følgende åpningstider og kontaktinformasjon: 

Åpningstider Joh. Løvold Handel A/S

Man. – Fre.: 9:00 – 17:00
Lør.: 10:00 – 15:00
Søndag stengt.

​Kontakt Joh. Løvold Handel A/S:
+47 75 54 13 00
th@johlovoldhandel.no

Husk at BJFF medlemmer får 10% rabatt i butikken så ikke glem å komplettere fiskeutstyret samtidig som du henter nøklene. God tur!

Medlemsrabatt på hytteleie

Medlemmer av NJFF får halv pris på leie av hyttene. Det må velges rabatt for medlem på siden hvor man velger hvilke dager man ønsker å bestille og medlemsnummer må legges inn sammen med personopplysninger. I tillegg må medlemskort forevises ved henting av nøkler.​ 

Direkte link til Tverrbrennhytta på Inatur

 

Langnesbu ligger i Sørfjorden et lite stykke fra sjøkanten

Langnesbu_jpg.jpg
Langnesbu. Foto: Johnny Jensen

Hytta er lita, har bra standard og er koselig. Den ligger også i et område helt uten andre hytter. ​

Det er naust med robåt i fjæra. Det er redningsvester av ulik vektklasse i naustet, 2 håndsnører ligger i båten. Hytta består av kombinert kjøkken og oppholdsrom, med sovesofa, soverom med 3 køyer og 1 dobbelseng samt  vindfang/gang. Solcelleanlegg med radio er montert, uttak for 12v mobillader finnes. Det er  dyner og puter i alle sengene ,så en kan ta med lakenpose eller sengtøysett. Det er vedovn og 3-bluss gassapparat til koking. Nødvendig kjøkkenutstyr finnes. 

Historisk er Misten Sjunkjorden unik, med bosettning fra 8-9000 år tilbake. Indre deler av Sørfjorden har samiske bosettninger som dateres helt tilbake fra 1600 tallet. Historier fra livet i Sørfjorden og omegn er tilgjengelig på hytta. Området er en del av vår nye nasjonalpark Sjunkhatten. Barnas nasjonalpark.

Adkomst: Ca 35 minutter i bil fra Bodø til parkeringsplassen på toppen av langbakken opp mot skytefeltet til Heggmoen. Stien starter på nordsia av veien, rett over parkeringsplassen for dressurområdet for hunder. Stien går så over hatten og ned mot Klubbvatnet, langs Klubbvatnet, til den kommer inn på stien mellom Klubbvatnet og Kristivatnet. Herfra er det tydelig sti mot Sørfjorden, og stien er også angitt ved skilt et lite stykke etter brua mellom Klubbvatnet og Kristivatnet. Gåturen tar ca en time og 15 minutter. Det er en del myr så vanntett skotøy anbefales, men store deler av stien ble sommeren 2020 kloppet av Fjelltjenesten så det er blitt mye enklere å gå. Har du tilgang på båt kan du også gå sjøveien fra Festvåg. Det er det lagt ut fortøyning for små båter opp til 20 fot 1,5 tonn, i vika rett nedenfor hytta. Nytt dragtau i 2013. NB. brukes på eget ansvar!!! 

GPS posisjon på hytta er 33W 0493400 7474628

Verdt å vite

Vann av god kvalitet hentes med robåten i kanner fra Storvikelva. Elva som renner ut i Makosen kan man gå til.Elva som renner ned fra Langvannet kan man også gå til. Er det mye nedbør vil det renne myrvann ovenfor utedoen. Om vinteren er snesmeltning det enkleste. 

Mobildekning finnes rett ovenfor hytta, Netcoms nett har best dekning,Telenors nett virker også men du må kanskje gå litt lengre mot sør. Ute på fjorden mot skjeran og Storvika er det dekning på begge nett. 

Forbruksartikler som dopapir og stearinlys må medbringes. Ved finner du i naustet. NB. Sørg for at det er ved i hytta til neste gjest når du drar.

Jakt/Fiske/Bær: Det er ikke organisert salg av jakt- og fiskekort i området hvor Langnesbu ligger. Det er svært gode fiskemuligheter i sjøen. Området grenser opp til Vatnet grunneierlag som selger fiskekort.

For info om kjøp av jaktkort, fiskekort og kart samt oppdaterte fiske-, garn-, jaktregler og områdegrenser; se info og linker på hovedsiden Hytter/ Eiendom. Det er gode muligheter for å plukke blåbær og krekling i området.

Kart: Aktuelt kart for området er i M711 serien: 2029I Valnesfjord i 1:50000, og  Jakt- og fiskekart for Salten i 1:250000.

Diverse: Området er et glimrende utgangspunkt for toppturer og tinderangling.

Utleiepris: Se bookingside på Inatur.

Hytteoppsyn

Ole Gunnar Ellingsen Tlf 48238045

Utleier/Nøkkelutlån

BJFF`s hytter leies ut via Inatur​ 

Vår samarbeidspartner Joh. Løvold Handel A/S er fra årsskiftet 2020/2021 nytt utleveringssted for nøkler til våre hytter. ​Joh. Løvold Handel A/S er byens spesialbutikk innen fiskeutstyr og og våpen og ligger i første etasje i Tollbugata 9 under den kjente Løvold Kafeteria og vis a vis Taxi holdeplassen i sentrum. De har følgende åpningstider og kontaktinformasjon: 

Åpningstider Joh. Løvold Handel A/S

Man. – Fre.: 9:00 – 17:00
Lør.: 10:00 – 15:00
Søndag stengt.

​Kontakt Joh. Løvold Handel A/S:
+47 75 54 13 00
th@johlovoldhandel.no

Husk at BJFF medlemmer får 10% rabatt i butikken så ikke glem å komplettere fiskeutstyret samtidig som du henter nøklene. God tur!

Medlemsrabatt på hytteleie

Medlemmer av får halv pris på leie av hyttene. Det må velges rabatt for medlem på siden hvor man velger hvilke dager man ønsker å bestille og medlemsnummer må legges inn sammen med personopplysninger. I tillegg må medlemskort forevises ved henting av nøkler.​​

Direktelink til Langnesbu på Inatur​

Kart Langnesbu_JPG.jpg
Kart Langnesbu

 

Heggvassbu ligger ved nord-østre del av Heggemovatnet, ved elva som renner fra Bogvatn. Hytta har lav standard, men er koselig og har absolutt sjel!

Heggvassbu_JPG.jpg
Heggvassbu

Heggvassbu ligger ved nord-østre del av Heggemovatnet, ved elva som renner fra Bogvatn. Ved demningen er det naust og båt som tilhører hytta. BJFFs naust er nr 2 fra høyre. 

Heggvassbu er en liten hytte med 2 køyer, samt hems med 2 madrasser. På hytta finnes vedovn, peis, solcelleanlegg og 2-bluss gassapparat. Hytta har lav standard, men er koselig og har absolutt sjel! Den ble opprinnelig satt opp av finerkasser som deler til Starfighter jagerflyene ankom Bodø i, og i ettertid er den kledd med panel. Deler av fineren kan sees flere steder i hytta.

Adkomst

Ca. 40 minutter med bil fra Bodø til demninga på Heggmovannet. Nyveien (den asfalterte) opp til demninga er nå stengt med automatbom nede så det må kjøres via gammelveien. Veien er låst med bom, men nøkkelen passer i en av låsene på bommen.  Lukk bommene etter dere både opp og ned, og vær obs på at bommen har to eller flere låser, så sjekk på baksiden også. Parkering på parkeringsplassen ved demninga. Det skal ikke parkeres nede ved naustene eller på stranda.

Fortøyning/oppbevaring av båten ved demninga: Båten er merket BJFF og ligger i dragfortøyning ved demninga når det er nok vann i Heggmovatnet til at bassenget ved demninga er fyllt opp. På sommeren når det er lite vann står båten på henger ved naustet og må settes ut og tas opp av leietaker. For å sette ut/ta opp båten må man ha bil med hengerfeste og 4-hjulstrekk med god bakkeklaring. Vi ser at dette kan være til hinder for at enkelte kan leie hytta på forsommeren, men er slik vi ser det eneste utvei for å unngå skader på båt og motor. Turen over vannet tar ca 45 minutter. Etter pålegg fra Bodø Kommune er det ikke anledning for leietakere å bruke egen båt. 

GPS posisjon på hytta er 33W 0502397 7475881 

Heggmovannet er stort sett fritt for grunner, bortsett fra området ved demninga. Motor skal ikke brukes inne i bassenget, da vannet er grumsete og det er mange steiner å kjøre på. Husk at bruker er 100% ansvarlig for skader på båt og motor!

Båten er en Linder 400 Sportsmann og er godkjent for 4 personer. Det er en stk 40-60 kg, en stk 60-70 kg og 3 stk 70-90 kg redningsvest i naustet. Behov for redningsvest utover dette må medbringes av leietaker. 

Leietaker må ta med bensin på egen kanne. Denne helles over på bensintanken og det blandes i olje. Det skal være 1% olje i bensinen, dvs 0,5 dl for 5 L bensin, 1,0 dl for 10 L bensin ovs. Olje står i naustet. Det skal være 2 oljekanner der. Bruk fra den som er åpnet og gi beskjed til nøkkeldepot eller hytteoppsyn når den siste kanna åpnes. Vær veldig nøye med blanding av olje, og bruk kun ny bensin. For mye olje gir soting og problemer med motoren. Det går ca 5 L bensin tur/retur Heggvassbu, men det er fornuftig å ha med mer bensin da du kan risikere at selve tanken til motoren er helt tom, og i dårlig vær går det mer bensin. Bensintanken, trakt, verktøysett til motoren og redningsvester finner du også i naustet. Husk å surre fast årer og øvrig utstyr i båten slik at dette ikke blir borte.

Fortøying av båten ved Heggvassbu. På lav vannstand er det best å kjøre litt forbi elva fra Bogvatnet og dra båten opp på stranda eller i denn lille elveosen før den store blokksteinen.. På normal vannstand kan båten dras opp på land i elveosen fra Bogvatnet. 

Bruk rekved og plankebiter å dra båten opp på så blir det mindre slitasje.

Båt i Bogvatnet: Det er helt ny båt i Bogvatnet, en SUVI 460, godkjent for 3 personer. Redningsvester må medbringes fra Heggmovatnet. Dette er en glassfiberbåt som er god å ro. Vær ekstremt forsiktig med den! Blir den ødelagt så blir det ikke kjøpt inn en ny med det første. Se eget oppslag på hytta om bruken av båten.  

Advarsel - Båttransport på Heggmovatnet

Heggmovannet er 10 km langt og 150 m dypt. Det er et stort vann som ikke er å spøke med. Det blåser fort opp og fallvinder fra fjellet er skumle. Som hytteoppsyn over flere år har jeg mange ganger blitt værfast, eller sittet på hytta og vært glad for at det ikke var dagen for å returnere. Dette skjer også midt på sommeren, og med tilsynelatende god værmelding. Dette må leietakerene ta hensyn til! Det er ikke sikkert at du kan returnere når du har planlagt på grunn av dårlig vær. Det er ingen steder å søke ly langs vannet og det er vanskelig å komme i land på grunn av ur og stein. Man bør også være vant med å bruke småbåt og motor. Bruk av redningsvest er en selvfølge. Kjøring i mørket er heller ikke tilrådelig da det kan være drivved i vannet på grunn av reguleringen. 

Forbruksartikler

Det er begrenset hvor ofte vi får fylt opp med forbruksartikler så det er meningen at brukerne selv skal ha med litt av dette. Anbefaling er eget forbruk av dopapir, tørkepapir, stearinlys og 6 AA batterier til radio.

Vask av vaskekluter, kopptuer og gulvtuer. Som for forbruksartikler så er det begrenset hvor ofte vi får byttet og vasket kluter og tuer. Ta med hjem og vask det du har brukt og lever det i en plastpose tydelig merket Heggvassbu når du returnerer nøkklene. 

Jakt- og fiskemuligheter 

Det er fint jaktterreng både for li- og fjellrype, men bestanden er lav. Det er også elgvald i området. Dette forvaltes av Statskog. Det er fiskemuligheter i Heggmovannet og i Bogvannet. Heggmovannet har hovedsaklig røye i alle størrelser og en del stor ørret. I Bogvannet er det stort sett småfallen ørret og røye, men det går rykter om at vannet også huser noen store ørreter. Det er fritt fiske med garn i både Heggmovannet og Bogvatnet. Det kreves imidlertid gyldig fiskekort for fiske med stang og håndsnøre. Maks​ tillatt maskevidde er 24 mm, og det er ingen begrensing på antall garn.

For info om kjøp av jaktkort, fiskekort og kart samt oppdaterte fiske-, garn-, jaktregler og områdegrenser; se info og linker på hovedsiden Hytter/ Eiendom

Kart: Aktuelt kart for området er i M711 serien: 2029I Valnesfjord i 1:50000 og  Jakt- og fiskekart for Salten i 1:250000.

Diverse

Det er mye myr i området så ordentlig fottøy anbefalles. Kleggen kan til tider være plagsom på sommeren. Hytta ligger i et unikt alpint område og mulighetene for toppturer og tinderangling er svært gode. Det er SMS dekning på Telenors og Netcoms mobilnett ved hytta og i nedkant av den store myra langs stien til Bogvatnet (ca 100 m fra hytta) er det god nok dekning for samtaler.

Andre hytter i området: Det ligger ei privat hytte på andre siden av elva som kommer fra Bogvatnet. Man ser denne før man ser Heggvassbu og flere har gått feil, så vær obs på dette. Øvrige private hytter ligger ved utløpet av Stordalen og helt inne i Heggmobotten. 

Utleiepris: Se bookingside på Inatur

Hytteoppsyn

​Adolf Bakke, Tverrlandet tlf 90875190

Utleier/Nøkkelutlån

BJFF`s hytter leies ut via Inatur​ 

Vår samarbeidspartner Joh. Løvold Handel A/S er fra årsskiftet 2020/2021 nytt utleveringssted for nøkler til våre hytter. ​Joh. Løvold Handel A/S er byens spesialbutikk innen fiskeutstyr og og våpen og ligger i første etasje i Tollbugata 9 under den kjente Løvold Kafeteria og vis a vis Taxi holdeplassen i sentrum. De har følgende åpningstider og kontaktinformasjon: 

Åpningstider Joh. Løvold Handel A/S

Man. – Fre.: 9:00 – 17:00
Lør.: 10:00 – 15:00
Søndag stengt.

​Kontakt Joh. Løvold Handel A/S:
+47 75 54 13 00
th@johlovoldhandel.no

Husk at BJFF medlemmer får 10% rabatt i butikken så ikke glem å komplettere fiskeutstyret samtidig som du henter nøklene. God tur!

Hyttenøkler Heggvassbu_jpg.jpg
Nøkler til Heggvassbu

Medlemsrabatt på hytteleie

Medlemmer av NJFF får halv pris på leie av hyttene. Det må velges rabatt for medlem på siden hvor man velger hvilke dager man ønsker å bestille og medlemsnummer må legges inn sammen med personopplysninger. I tillegg må medlemskort forevises ved henting av nøkler.​

Instruks vei parkering Heggvassbu.pdf

Direktelink til Heggvassbu på Inatur​

Kart Heggvassbu_JPG.jpg
Kart Heggvassbu

 

Faulvassbu ligger i Sørfold kommune ved nordenden/midten av Faulvann.

Faulvassbu4_jpg.jpg
Faulvassbu
Faulvassbu3_jpg.jpg
Faulvassbu

​​​Faulvassbu ligger i Sørfold kommune ved nordenden/midten av Faulvann. Faulvassbu består av to deler; en hoveddel med 5 sengeplasser (2 køyesenger og 1 sengbenk), og en mindre del med 2(4) sengeplasser (1 køyeseng med 105 cm madrasser). Begge hyttene er utstyrt med nødvendig dekketøy og kokeutstyr, vedovn og 3-bluss gassapparat. Bortenfor hytta ligger også naustet med 2 båter; en for hver av hyttene. Hoveddelen utleies via Inatur.no mens "lillehytta" utleies av foreningens hyttenasvarlige på Kvarv, se under. NB! Lillehytta utleies uten båt i Rismålsvatnet og leietakerene av "lillehytta" må derfor gå rundt eller ordne seg skyss over Rismålsvannet på egen hånd.

Faulvassbu er BJFFs koseligste hytte og er vel verdt et besøk!

Adkomst

Med bil fra Bodø tar det 1 time og 30 minutter til Kvarv. Parkeringsplassen ligger på høyre side av veien ca 600 meter før avkjørselen til Kvarv. Fra parkeringsplassen tar det 40 minutter i motbakke til Rismålsvannet. Båten  ligger i det fjerde naustet du kommer til på høyre side av demninga. Det tar en liten halvtime å ro over Rismålsvann, og deretter en times gange langs rødmerket sti inn til Faulvassbu. GPS posisjon på hytta er 33W 531396 7485196

Jakt/Fiske/Bær

Det er flotte fiskemuligheter i området. BJFF har fra gammelt av hatt forvaltningsannsvar for Faulvatnet, Langvatnet og omliggende vann. Det foreligger nå en ny forvaltningsplan for området. I henhold til denne er det satt ut tosomrige ørreter i 2003, 2005, 2006 og 2007 totalt ca 4600 fisk. Det er tillatt med garnfiske i Faulvannet, Gammvatnet og Langvatnet.

Det er fint jakttereng for både li- og fjellrype, men som så mange andre plasser i Salten har bestanden variert voldsomt de siste årene. 

Det er fine muligheter for bærplukking i området; både molte og blåbær.

For info om kjøp av jaktkort, fiskekort og kart samt oppdaterte fiske-, garn-, jaktregler og områdegrenser; se info og linker på hovedsiden Hytter/Eiendom.

Området grenser opp mot Øvre Kvarv Grunneierlag som selger jakt og fiskekort. For informasjon og kjøp av jakt- og fiskekort, kontakt leder i grunneierlaget Svein Pettersen tlf 950 36 652 (m).

Kart: Aktuelle kart for området er i M711 serien: 2129IV Fauske, 2129I Sisovatnet og 2130 II Gjerdalen; alle i 1:50000. Et annet aktuelt kart er Jakt- og fiskekart for Salten i 1:250000.

Diverse: Ny glassfiberbåt Rismålsvatn sommeren 2020. Nybåten er en Suvi 495 godkjent for 4 personer og kan ros av to personer samtidig. Vi håper alle brukere av Faulvassbu tar godt våre på den!​ Det er mobildekning på haugen bak utedoen og på odden ved naustet. Mulighet for å lade mobiltelefon via USB utgang på radioen. Platting utenfor hytta bygget sommer 2020.

Utleiepris: Se bookingside på Inatur.no

Hytteoppsyn

Faulvassbu Richard Rudi 90065682

Utleier/Nøkkelutlån

​BJFF`s hytter leies ut via Inatur.no​

Vår samarbeidspartner Joh. Løvold Handel A/S er fra årsskiftet 2020/2021 nytt utleveringssted for nøkler til våre hytter. ​Joh. Løvold Handel A/S er byens spesialbutikk innen fiskeutstyr og og våpen og ligger i første etasje i Tollbugata 9 under den kjente Løvold Kafeteria og vis a vis Taxi holdeplassen i sentrum. De har følgende åpningstider og kontaktinformasjon: 

Åpningstider Joh. Løvold Handel A/S

Man. – Fre.: 9:00 – 17:00
Lør.: 10:00 – 15:00
Søndag stengt.

​Kontakt Joh. Løvold Handel A/S:
+47 75 54 13 00
th@johlovoldhandel.no

Husk at BJFF medlemmer får 10% rabatt i butikken så ikke glem å komplettere fiskeutstyret samtidig som du henter nøklene. God tur!

Medlemsrabatt på hytteleie

Medlemmer av NJFF får halv pris på leie av hyttene. Det må velges rabatt for medlem på siden hvor man velger hvilke dager man ønsker å bestille og medlemsnummer må legges inn sammen med personopplysninger. I tillegg må medlemskort forevises ved henting av nøkler.​​

Uteleieansvarlig Lillehytta: Arild Karlsen på Kvarv, tlf. 90577152​

Naust og båt i Langvatnet

Bodø JFF har naust og båt ved Langvatnet. Dette er 1,5 til 2 timers gange fra Faulvassbu og er et godt alternativ hvis man vil utvide området når man har leid Falvassbu. For mer informasjon om båt og naust i Langvatnet se på siden om fiske og båter.

Direkte link til Faulvassbu på Inatur

Kart Faulvassbu_JPG.jpg
Kart Faulvassbu

 

Bodø JFF har naust og båt ved Langvatnet i Sørfold for utleie. Mer informasjon om denne finner du på siden om fiske og båter.

Faulvassbu består av to avdelinger, hoveddel på 5 sengeplasser og lille-hytta med to senger. Til lille-hytta følger det ikke med egen båt i Rismålsvatn og er derfor primært ment som et tilbud til de som bor i området og som har egen båt i Rismålsvatnet eller som en utvidelse hvis man har behov for flere sengeplasser når man leier hovedhytta.

For leie av lille hytta kontakt: Arild Karlsen mob 90577152.

BJFF har robåt i naust for utleie i Valnesvannet i Bodø Kommune. Mer informasjon om denne finner du på siden om fiske og båter.

Jegerheimen, Bodø Jeger- og Fiskerforenings best bevarte hemmelighet?

Festvågeiendommen med eiendomsgrense.jpg
Jegerheimen: Festvågeiendommen med eiendomsgrense

​​​​Fakta om eiendommen:

  • Gårdsnummer 18, bruksnummer 5 i Bodin.
  • Størrelse: 1120 mål.
  • Kom i foreningens eie i 1957.
  • Hytta Jegerheimen ble satt opp i 1958 og solgt i 1997.
  • Naust i Nordlivatnet.
  • Fiskemuligheter. Ganske gode, blant annet så huser Steigtindvatnet noen store ørreter. Gratis fiske for medlemmer.
  • Jaktmuligheter: Vårt areal er utleid og inngår som en del av arealet til Jaktfelt 11 Festvåg/Finkonnakken. Meget begrenset småviltbestand og jakt er ikke tillatt pr dags dato. 
  • Beliggenhet. Se kart over. Eiendommen er markert med en rød strek. 
Jegerheimen_jpg.jpg
Hytta Jegerheimen

Hytta Jegerheimen slik den var når den var i foreningas eie. Nå er den i privat eie. Når og hvem som har tatt bildet er ikke kjent, men det er tatt fra luften så det er sannsynlig at noen på 719 skvadronen har vært innvolvert. Foreningen har i dag ikke hytte for utleie på eiendommen.

Jeg hadde vært BJFF medlem i ganske mange år før jeg oppdaget eiendommen Jegerheimen ved Steigtindvatnet. Faktisk så hadde jeg vært på tur i området flere ganger uten å være klar over at jeg befant meg på "egen" grunn. Det var på mitt første årsmøte i 1996 det ble fremsatt forslag om å selge hytta Jegerheimen for å berge foreningens økonomi. Foreningen var da på konkursens rand på grunn av underskuddet vi pådro oss i forbindelse med NM Jaktskyting i 1995. Jegerheimen var foreningens hytte som lå på  eiendommen. Hva jeg stemte husker jeg ikke, men Jegerheimen ble vedtatt solgt, til stor sorg for mange av foreningens eldre medlemmer som hadde ett nært forhold til denne hytta og eiendommen den lå på. Uten hytta Jegerheimen som et samlingspunkt har eiendommen blitt lite benyttet, og er vel i verd med å bli et vagt minne hos de som har visst om den. Blant nye medlemmer vil jeg tro at det bare er et fåtall som har hørt om den. Saken kom opp igjen i styret på slutten av 90 tallet fordi Bodø Kommune ønsket å klausulere nedbørsfeltet for Festvåg vannverk. Foreningen ble kontaktet som en av mange grunneiere i området. Saken ble livlig diskutert i styret, blant annet med Arvid Bakke som en av forkjemperne for å ivareta området. Styret ble etter hvert enige om at det ikke var riktig å bruke ressurser på å pusse opp naustet vårt før vi viste hva som ville komme av restriksjoner i forbindelse med bruk av eiendommen. Etter en høringsrunde lokalt søkte Bodø kommune den 28 mai 2002 Fylkesmannen i Nordland om samtykke til oreigning av rettigheter til nedbørsfeltet for Festvåg vannverk, samt samtykke til allmannastevning for å fastsette skjønn. Fylkesmannen i Nordland innvilget kommunens søknad den 28 mai 2002, men denne avgjørelsen ble påklaget og saken ble oversendt Statens Forurensingstilsyn (SFT). SFT godkjente klausuleringsbestemmelsene den 28 februar 2003,  dog med noen få endringer.

De endelige klausuleringsbestemmelsene for Festvåg vannverk deler området inn i to soner og lyder slik:

Sone 1. Område Svartvatnet, Nordlivatnet, Mjellevatnet, Dyrlivatnet, Møllevatnet, Langvatnet, Skarrvatnet og Strinnan. Dette innbefatter hoveddelen av vår eiendom.

1. Ny bebyggelse eller nyetablering av annet slag tillates ikke.
2. Utvidelse av og/eller bruksendring av eksisterende bebyggelse(hytter) tillates ikke. Innlegging av vann i hyttene tillates ikke. Toalettløsninger ved eksisterende hytter skal være slik at vannet ikke forurenses.
3. Deponering av avfall, slam eller søppel er forbudt.
4. Skogsdrift skal skje etter plan godkjent av kommunal helsemyndighet og vannverket. Bruk av plantevernmidler/pesticider og gjødsling tillates ikke.
5. Nye turveier/skiløyper eller veier for skogsdrift tillates ikke uten godkjenning av kommunal helsemyndighet og vannverket.
6. All ferdsel på vannet eller isen er forbudt unntatt for vanlige skiløyper, for vannverkets behov og reindriftsnæringens behov for transport vei i forbindelse med flytting mellom vinter- og sommerbeite, og innefor det aktivitetsnivå som er pr år 2001. Ved flytting på seinvinteren/våren skal reinen styres utenom Svartvannet. Hester og hundespann på isen er forbudt. Grunneier og rettighetshaver med leie-/festerett i området etablert før klausuleringsbestemmelsenes ikrafttreden kan benytte robåt på vannet. Båten skal ikke være behandlet med forurensende bunnstoffer.
7. Bading i vannet er forbudt (inklusive husdyr).
8. Fiske tillates ikke, unntatt bestandsregulering som vannverket iverksetter av hensyn til vannkvaliteten. Grunneier og andre med fiskerett etablert før klausuleringsbestemmelsenes ikrafttreden, tillates fiske fra land.
9. Organisert leirslagning eller større militærøvelser(dvs utover den type øvelser som avholdes jevnlig i dag) i nedslagsfeltet er forbudt.
10. Motorisert ferdsel utenom offentlige veier i nedslagsfeltet er kun tillatt i forbindelse med skogsdrift, vedlikehold/preparering av turvei/skiløype, og reindriftsnæringens behov for transportvei i forbindelse med flytting mellom vinter- og sommerbeite og innefor det aktivitetsnivå som er pr år 2001. 
11. Lagring, transport eller håndtering av olje eller oljeprodukter tillates ikke i nedslagsfeltet uten godkjenning av kommunal helsemyndighet og vannverket. Forbudet gjelder ikke transport på offentlig vei.
12. Alle veier og stier inn i området skal være skiltet med skilt som opplyser om at en kommer inn i nedslagsfeltet til drikkevannskilde, og at all ferdsel må foregå aktsomt for å ikke forurense vannkilden.
13. Etablering av brygger/flytebrygger i vassdraget tillates ikke.

Sone 2 Område Steigtindvatnet. Dette innbefatter en liten del av vår eiendom, strandsonen mot Steigtingvatnet.

1. Ny bebyggelse eller nyetablering av annet slag tillates ikke ut over hva som framgår av reguleringsplan for Steigtindvatn vedtatt i Bodø kommunestyre 01.07.1976. Nye naust tillates bare innefor reguleringsplanen for Steigtindvatn, dog bare på hyttetomt med strandlinje. Det tillates maks ett naust pr tomt.
2. Utvidelse av hytter tillates bare innenfor reguleringsplanen for Steigtindvatn og der bare inntil hyttens grunnflate er 50 kvadratmeter. Bruksendring av eksisterende bebyggelse(hytte) tillates ikke. Innlegging av vann i hyttene tillates ikke. Toalettløsninger ved eksisterende hytter skal være slik at vannet ikke forurenses.
3. Deponering av avfall, slam eller søppel er forbudt.
4. Båt med motor inntill 5 hk for hytteeiere og vannverket er tillatt. Hester og hundespann på isen er forbudt.
5. Motorisert ferdsel utenom offentlige veier i nedslagsfeltet er kun tillatt i forbindelse med skogsdrift, vedlikehold/preparering av turvei/skiløype, og reindriftsnæringens behov for transportvei i forbindelse med flytting mellom vinter- og sommerbeite og innefor det aktivitetsnivå som er pr år 2001. 
6. Lagring, transport eller håndtering av olje eller oljeprodukter tillates ikke i nedslagsfeltet uten godkjenning av kommunal helsemyndighet og vannverket. Forbudet gjelder ikke transport på offentlig vei.
7. Bruk av plantevernmidler/pesticider og gjødsling av skog og vann tillates ikke.
8. Alle veier og stier inn i området skal være skiltet med skilt som opplyser om at en kommer inn i nedslagsfeltet til drikkevannskilde, og at all ferdsel må foregå aktsomt for å ikke forurense vannkilden.
9. Etablering av brygger/flytebrygger i vassdraget tillates ikke.
 
På bakgrunn av disse klausuleringsbestemmelsene ble det sommeren 2004 avholdt skjønn i Salten Tingrett for å fastsette erstatning til de berørte grunneiere, der i blant Bodø Jeger- og Fiskerforeing. Den 30 november 2004  forelå avgjørelsen og foreningen ble tilkjent 40000 kr i erstatning for å ikke kunne sette opp hytte på egen grunn, og 10000 kr for ikke å kunne fiske fra båt i sone 1.

Skjønnet gir oss i imidlertid rett til å sette i stand vårt naust ved Nordlivatnet, og det gir også alle medlemmene i kraft av sitt medlemskap rett til å fiske fra land. Bodø kommune krevde imidlertid overskjønn (anket) slik at saken gikk en ny runde i lagmannsretten. Der ble foreningen ble tilkjent 40000 kr i erstatning for å ikke kunne sette opp hytte på egen grunn, men lagmansretten fant ikke at det var grunnlag for å opprettholde erstatningen på 10000 kr for ikke å kunne fiske fra båt i sone 1. I og med at vi ikke har anledning til å fiske fra båt bortfaller vårt behov for naust og dette vil ikke bli brukt ressurser på å vedlikeholde dette. 

Styret vil oppfordre medlemmene til å ta området i bruk i større grad. Ta deg en tur for å se hva du faktisk har en del av. Eiendommen er din og min i felleskap i kraft av vårt medlemskap i Bodø Jeger- og Fiskeforening. Samtidig  så er rent drikkevann viktig, og vi oppfordrer alle som ferdes i området til å følge klausuleringsbestemmelsene og ellers bruke sunn fornuft!

Men dette var mye tørre tall og fakta. Det virkelig interessante er historien om hvordan Bodø Jeger- og Fiskerforening fikk overtatt eiendommen, og det som skjedde de påfølgende år. Og hva er vel bedre enn å la datidens formann Simon Liljedal med egne ord og på egen skrivemaskin fortelle denne historien. Dette dokumentet har vi i dag takket være Harry Sandvei  som overtok som formann etter Simon liljedal i 1961. Harry Sandvei var fremsynt nok til å skjønne at historien om hvordan eiendommen kom i foreningens hende var viktig å bevare for fremtidige slekter. Han ba derfor Simon Liljedal om å nedtegne historien, hvilket han også gjorde. Disse papirer dukket så opp i Harry Sandveis private arkiv i 1981, hvorpå han oversendte de til foreningens styre og de har vært lagret i vår bankboks frem til nå.

Kos dere med historien, det er artig lesing!

Hilsen Arild​

​Historien om Jegerheimen Sandvei og Seljeseth.pdf

Hytteutvalget består av leder og nestleder samt hytteoppsyn til foreningens fire hytter og båt/naust i Langvatnet. Utvalget står for teknisk drift og vedlikehold av våre hytter og naust.

Utvalgsleder Tom Rasmussen 412 70 777 eller e-post torasmu@hotmail.com. Spørsmål vedrørende BJFF`s hytter rettes til utvalgsleder.

Nestleder Jan Ole Østensen