MENY hamburgermeny Close-menu button

Rutiner for helse, miljø og sikkerhet i Bodø JFF

BJFF er opptatt av at arrangementer og aktiviteter skal være trygge for både deltakere og frivillige.

Publisert 26. juli 2022 kl. 13.58

Når vi planlegger et arrangement er det viktig å se på hvilke sikkerhetsutfordringer vi kan møte på. Derfor har vi gjort risikovurderinger og tatt grep for at det skal være trygt å delta på våre aktiviteter.

Sikkerhet ved bruk av tilbudet og aktiviteter

Bodø Jeger- og Fiskerforening har mellom 1200 – 1300 medlemmer. Foreningen har lerduebane og elgbane på Bestemorenga, 4 hytter til utleie, utleiebåt i Valnesvannet i Bodø og ved Langvatnet i Sørfold som alle har differensierte priser for medlemmer og ikke-medlemmer. I tillegg har foreningen 1 båt i Soløyvannet i Bodø under ordningen Mine båter, som kun er for medlemmer i NJFF.
Bodø JFF har egne utvalg med tilbud og aktiviteter for barn og ungdom, kvinner, sportsfiskere og personer med fuglehund – med andre ord aktiviteter for hele familien.

Bodø JFF ønsker at all bruk av skyteanleggene, hyttene og båtene skal skje på en sikker og forsvarlig måte. Det samme gjelder alle aktiviteter, utflukter og arrangementer i regi av foreningen. Derfor er det utarbeidet HMS-rutiner som skal prøve å sikre at våre medlemmer og tillitsvalgte kan sove trygt på hyttene, bruke båtene på en forsvarlig måte og ha gode opplevelser på alle aktiviteter og turer.

Det overordnede målet med HMS-rutinene er å sikre at helse, miljø og sikkerhet blir ivaretatt for alle som deltar på og arrangerer aktiviteter i regi av Bodø JFF.

Rutinene kort oppsummert

Alle representanter for BJFF ved et arrangement skal vite hvilke sikkerhetstiltak som gjelder, hvem som er sikkerhetsansvarlig og hvilke rutiner som skal følges når noe skjer. Bl.a. skal alle som jobber med barn- og ungdom kunne framvise begrenset politiattest og flere av oss har tatt førstehjelpskurs. Vi har laget varslingsrutiner i tilfelle noe skjer.

Hvis du oppdager feil, mangler eller andre kritikkverdige forhold ber vi om at du sier ifra.
Kontaktinformasjon finner du her eller du kan bruke varslingsrutinene i NJFF. Varsling er å si ifra om brudd på lover, regler eller etiske retningslinjer, til noen som kan gjøre noe med det. Dette kan være noen i styret i Bodø JFF eller i noen tilfeller NJFF sentralt.

Mer informasjon om HMS finner du under fanen Om oss.